Green Carnation er tilbake. Åtte år etter de sist spilte «under the dam» på Eikerapen, gjorde de comeback på samme scene torsdag kveld. Men det ble en helt annerledes konsert denne gangen. Denne gangen skulle de vise hele sitt spekter. Det elektriske, det akustiske, det rocka, det rolige — alt som utgjør Green Carnation.

Og det gjorde de. Bandet startet med «The Boy in the Attic» fra albumet «A Blessing in Disguise» og fulgte opp med flere akustiske låter før de dro på med en medley av temaer fra gjennombruddsplata «Light of Day, Day of Darkness».

Green Carnation er Tommy Jacksonville, Kenneth Silden, Michael Krumins, Stein Roger Sordal, Kjetil Nordhus og Terje Vik Schei. Foto: Sondre Steen Holvik

Green Carnation hadde også med seg Kristiansand strykekvartett torsdag, og sammen skapte de en atmosfære som var en avslutningskonsert verdig. Det var nemlig siste gang denne ekstraordinære scenen ble tatt i bruk ved Dam 3 — 620 meter over havet, en tjue minutters biltur fra resten av festivalområdet på Eikerapen. Det var også Green Carnation som gjorde den første konserten her, i 2006, en opptreden som fort ble legendarisk og etter hvert også utgitt på dvd.

Det var ikke fullt under comebacket torsdag, men mange blodfans hadde tatt turen - også fra utlandet. Nå er håpet at bandet skal gjøre flere konserter og ikke minst lage nye låter sammen.

Eikerapen Roots Festival fortsetter fredag med blant andre Morten Abel og Stein Torleif Bjella.

Se video fra konserten øverst i saken.

eikerapen-4.jpg Foto: Sondre Steen Holvik