En hel vegg er viet til tegninger. På øverste rekke ser vi portretter av skuespilleren Sarah Douglas og sangeren Lana Del Rey. Foto: Reidar Kollstad
Da TheMoen skulle ha utstilling på Bi-Z ble han utfordret til å lage malerier. Den utfordringen tok han. Foto: Reidar Kollstad
TheMoen stiller ut både malerier og tegninger. Prislappene varierer fra 3.500 kroner for de minste tegningene, til 19.000 kroner for de største maleriene. Foto: Reidar Kollstad
TheMoen00003.jpg Foto: Reidar Kollstad
TheMoen00005.jpg Foto: Reidar Kollstad
TheMoen00004.jpg Foto: Reidar Kollstad

En eksplosjon av farger kan det best beskrives som når man går inn dørene til Galleri Bi-Z, der over 100 av TheMoens bilder er stilt ut.

— Han er en mann med en fantastisk fantasi, sier gallerieier Bernt Bisseth.

Visuelle effekter

Visuelle effekter er fellesnevneren for bildene TheMoen har produsert til utstillingen. Et bilde av Vennesla-fjorden er et eksempel på det. Du må gå veldig nærme bildet for å se at rammen faktisk er malt, og ikke er ekte.

Se bilder fra utstillingen over artikkelen.

TheMoen har flere lokale referanser i bildene sine: Blokker på Lund, et hus på Lindesnes, og en vei i Mandal har fått plass i TheMoens absurde univers.

Det er innfløkte tegninger, og portretter av kjente mennesker som sangeren Lana Del Ray og kunstneren Jonathan Meese. Dee Snider er også hedret med et bilde der en stol blir munnen til Twisted Sisters-vokalisten.Men det bildet TheMoen er mest fornøyd med, er et bilde av en foss.

— Fossen ser ut som en kvinneskikkelse, og huleåpningen ser ut som et hode, forteller TheMoen mens han ser på bildet.

- Må ikke bety noe

Men det holder ikke å male en foss, han må få inn noen effekter, men de trenger ikke bety noe mer enn at de er fine å se på.

— Når du hører på klassisk musikk, og hører en fin melodi, trenger det ikke å bety noe mer enn det. Sånn er det med kunst også. Et bilde må ikke være noe annet enn noe fint eller gøy å se på.

— Opplever du at folk leser mer inn i bildene dine?

— Å ja, og det må de bare få lov til.

Da TheMoen skulle ha utstilling på Bi-Z ble han utfordret til å lage malerier. Den utfordringen tok han. Foto: Reidar Kollstad

Krevde malerierFor første gang stiller TheMoen ut bilder. Det var det Bernt Bisseth som presset på for.

— Jeg sa at vi ikke bare kunne stille ut tegninger. Vi måtte ha noen malerier i tillegg, forteller Bisseth.

Han er veldig fornøyd med resultatet:

— TheMoen har fått det veldig bra til med både farger, vinklinger og dimensjoner.

Kunstneren selv satte pris på utfordringen:

— Det må være noe nytt hele tiden. Det er en drivkraft, sier TheMoen som setter pris på å kunne stille ut bildene sine på et kommersielt galleri.

— Det er fantastisk å få stille ut her. Forskjellen på et statlig og et kommersielt galleri, er at på et kommersielt galleri så forventes det at en selger.

Nerver

The Moen har nerver i forkant av åpningen. Han får det av oppmerksomheten. Men oppmerksomheten gjør også godt for egoet.

— Hvorfor tror du bildene dine er populære?

— Folk ser kanskje noe mystisk i dem, svarer den stillferdige kunstneren.

Bernt Bisseth mener bildene til TheMoen er veldig i tiden.— Popart, streetart og graffiti-inspirerte bilder er veldig populære nå. Du må ha en litt spiss penn, du må ha litt edge, og det har TheMoen.

Bisseth har fulgt TheMoen siden han jobbet i et kjelllerokale et steinkast unna galleriet.

— Vi har ventet på en utstilling med TheMoen, og jeg håper at publikum kjenner sin besøkelsestid.