— Flere anerkjente kunsntere er allerede interesserte. Dette blir kjempespennende, og vi i juryen kommer til å få en forferdelig vanskelig jobb. Men det er bare bra. Vi snakker om et kunstverk som blir et landmerke for Kristiansand i mange år framover.

Velger ut fem

Det sier Nina Bjørkendal. Hun er kunstnerisk konsulent ved Agder kunstnersenter og prosjektleder for kunstprosjektet på Odderøya. Med seg i juryen har hun disse fire:

Nina Bjørkendal er prosjektleder for kunstprosjektet på Odderøya. Nå etterlyser hun kunsntere som vil bygge kloakkpipa på 30 meter som et kunstverk og landemerke. Foto: KRISTIANSAND KOMMUNE, BJØRN AMUNDSEN

• Nils Johan Stølen, byggherrerepresentant, Kristiansand kommune• Per Borøy, brukerrepresentant, Odderøya renseanlegg

• Jørgen Skauge, kunstfagansvarlig, Kristiansand Kommune

• Stasa Josilovic, landskapsarkitekt, Asplan Viak

— Nå kan kunnstere melde seg på fram til 27. februar. Utfra hva de har gjort før i karrierene, velger vi i juryen ut fem. Disse fem honoreres så for å lage forslag til løsning, forteller Bjørkendal.

— Hva ønsker dere?

— Vi vil ikke legge for mange føringer. Men vi ønsker at kunsten skal speile Odderøya som kulturell arena og den miljørettede virksomheten som renseanlegget står for, sier Bjørkendal.

Les også:

Les også:

30 meter høy

Kloakkpipa, som altså blir et kunstverk, skal bli 30 meter høy og to meter i diameter. Den er en del av utbyggingen av renseanlegget inne i Odderøya.Området rundt pipa skal gjøres tilgjengelig for publikum.

Også inngangspartiet til Odderøya renseanlegg inngår i kunstplanen. Dette ligger inne i fjellet i en tunnel og er kun tilgjengelig for ansatte og besøkende. Planen er å åpne anlegget for flere besøkende, særlig skoleklasser.

Samlet er det allerede bevilget en drøy million kroner til prosjektet. Kristiansand kommune har satt av 675 000 kroner. Kunst i Offentlige Rom (KORO) har bevilget 335 000 kroner.