KRISTIANSAND/OSLO: — Jeg kommer til å jobbe med en del film og tv fremover. Men jeg kan ikke si noe mer konkret enn det, for det er hemmelig. Men det er spennende ting på gang, sier Formoe til Fædrelandsvennen.

Fredag 15. mars kommer kristiansandskvinnen til Fønix, for å være med på premieren av "Karsten og Petra blir bestevenner", der hun spiller Petras mamma. Sist Formoe var å se på kinolerretet var i filmen "Buddy" fra 2003. ## Har lest bøkene for datteren

"Karsten og Petra" er godt kjent for barnefamilier, gjennom Tor Åge Bringsværds kjente bøker, og nå er det klart for den første filmen om de to femårige bestevennene.

— Det var kjempegøy å være med i denne filmen. Det var fint å spille mor, veterinær og enke. Filmen handler blant annet om det å være bestevenner og at alle trenger enn venn. Det at pappen til Petra er død er blitt en del av livene deres, og jeg synes vi får til å ta opp temaet uten at det blir sentimentalt. Det er fra barnas ståsted. Men det er ikke en trist film. Den er fargerik, morsom og inneholder litt action. Den passer for barn fra 3 år og for folk helt opp til 90, sier skuespilleren og humrer.

BESTEVENNER: Bøkene om Karsten og Petra er godt kjent blant barnefamilier. Nå kommer den første filmen om de to femåringene, som spilles av Elias Søvold Simonsen og Nora Amundsen. Foto: SF Norge & Cinenord Kidstory

Formoe har selv datteren Felicia på sju år, og kjenner derfor godt til historiene om de to små bestevennene.

— Jeg har lest mye "Karsten og Petra" for datteren min, og det er ærefult å få spille i filmen, sier hun.

Innspilling i Budapest

Innspillingen skjedde fra mars til juni i fjor, i Budapest i Ungarn. Der ble det også spilt inn en tv-serie, som skal sendes på NRK Super i 12 episoder av 13 minutter hver. I vinter spilles også oppfølgeren "Karsten og Petra på vinterferie" inn. Den kommer på kino i februar 2014. Men først venter premieren på "Karsten og Petra blir bestevenner".

— Jeg håper og tror mottakelsen blir bra. Det er gøy at vi kan lage film for mindre barn også. Og så var det veldig lærerikt å jobbe med så små barn. De er veldig intuitive i spillet sitt og har en enorm fantasi. Jeg lærte masse av dem, sier Formoe.

Håper på Sabeltann-rolle

For tiden er Formoe i innspurten av vinterens store Chat Noir-suksess "Kaptein Sabeltanns Sjørøverfest". Der står hun på scenen sammen med sin far, Terje Formoe, for første gang på tolv år.

— Det er et intimt og fint sted, og helt annerledes enn showene i Dyreparken. Jeg kaller det "Sabeltann unplugged". Det er masse energi og glede, sier Formoe, som har spilt i flere Sabeltann-produksjoner opp gjennom årene.

Nå drømmer hun om en rolle i filmen "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama", som skal spilles inn senere i år og kommer på kino høsten 2014. — Det hadde vært veldig gøy, men det hjelper ikke å være datteren til Terje da. Det er flere som bestemmer, så jeg må nok gå på audition som alle andre, sier hun og ler.