KRISTIANSAND : For onsdag skal bystyret i Kristiansand avgjøre hva plassen ved Kilden skal hete. Forslaget lyder Camilla Colletts plass og det har både kulturstyret og navnekomiteen stilt seg bak. Men flere sterke i byen har reist seg for Gabriel Scotts plass og det kan være duket for litt "biting" i bystyresalen onsdag ettermiddag.

I en uhøytidelig avstemning på Fædrelandsvennens nettside vant Camilla Collett-forslaget over Gabriel Scott, og siden har mange skrevet leserbrev og deltatt i navnekrigen.

Den betydelig større saken som skal opp til behandling i bystyret i dag er den nye kulturstrategien som er meislet ut. Den skal gjelde fra 2012 til 2023, og blir et viktig styringsverktøy for fremtidige politiske prosesser og for administrasjonen. Kulturstrategien har valgt seg tre hovedsatsingsområder: Kvadraturen og Odderøya, vekst og profesjonalisering og sist — identitet og stolthet.Strategiplanen har vært mye diskutert og blant annet fått kritikk for å være for generell, for ikke å ha tydeligere garantier overfor miljøer som på Aladdin og for ikke å ha nevnt Kristiansand Kino med ett ord.