— Vi kommer til å fortsette. Det går bedre med oss nå, sier styrets nestleder Anette Bylund i Måkeskrik. Det har hittil vært usikkert om den fremdeles nokså lille festivalen ville gå på sin fjerde sesong. Det har vært en dårlig bevart hemmelighet at økonomien er mager, men nå flagger altså styret at det blir ny festival til sommeren.

Dermed får Måkeskrik en bedre skjebne enn storfestivalene Hove og Odderøya Live som begge gikk overende i løpet av de siste par månedene. Førstnevnte ble nedlagt av sine britiske eiere i forrige uke, mens Odderøya Live som kjent begjærte seg selv konkurs 1. september.

Bestemt lenge

— Det var veldig synd at Odderøya Live forsvant, sier Bylund.

— Hvordan er det å være den eneste festivalen igjen på Odderøya?

— Vi er ikke det. Vi har jo Skvupp-festivalen også. Men det er veldig gøy at vi kan fortsette, sier hun.

— Når bestemte dere at dere skal fortsette?

— Det gjorde vi for en god stund siden, opplyser Bylund. Hun vil imidlertid ikke fortelle hvor mange som kom på årets festival, eller hvordan økonomitallene ser ut i etterkant.

Unngår tall

— Men det var nok til at vi kommer til å fortsette, sier hun.

Måkeskrik har siden starten unngått å svare på spørsmål om tilskuertall og økonomi, med den begrunnelse at det tar fokus vekk fra det de ønsker å ha fokus på. Selskapet er en idealistisk forening, og er fritatt for å sende inn regnskaper til Brønnøysundregistrene.

I forkant av årets festival var det imidlertid klart at det ikke sto altfor godt til med økonomien, blant annet på grunn av en langsiktig gjeld på mer enn 650.000 kroner. Men mens Odderøya Live hadde som mål å trekke 10.000 mennesker til for eksempel Bob Dylan, la Måkeskrik i år ut 2000 billetter for salg til festivaldagene 25. og 26. juli. I forkant uttalte festivalsjef Cathrine Sørensen at hun «håpte på 500». Ønsket fikk hun trolig oppfylt da britiske Gallows og svenske Johnossi opptrådte som hovednavn. Ut fra Fædrelandsvennens egne observasjoner kan det samlede publikumstallet de to dagene ha ligget rundt 5-600 mennesker.

— Vi har ikke bestemt oss for når neste års festival blir, for vi må ta hensyn til Tall Ships Races slik at den kommer før eller etter det, sier Bylund. Det betyr at helga 25. - 28. juli 2015 er utelukket.

Som før

Ifølge Bylund kommer Måkeskrik til å beholde sin musikalske profil også i fortsettelsen. Den går ut på å booke både band som er på vei opp og fram, og å satse på litt mer kjente hovednavn. De siste par årene har de satt opp to scener i Bendiksbukta.

— Vi har ikke bestemt oss for hvordan vi gjør dette neste år, sier Bylund.

Måkeskrik fikk i år til sammen 195.000 kroner i offentlig støtte, fordelt slik: 100.000 kroner fra Norsk Kulturråd, 50.000 kroner fra Kristiansand kommune, 25.000 kroner fra Frifond og 20.000 kroner fra Vest-Agder fylkeskommune.