— Da kan det skje litt av hvert. De har holdt det meste hemmelig, også for meg. Jeg håper at det ikke blir for vilt, sier Lena Moen, bookingsjef for Southern Discomfort.

Lørdag er greske Septicflesh headlinere på Southern Discomfort. Foto: Pressefoto

Metalfestivalen arrangeres i år for 12. gang, med norske Taake og greske Septicflesh som headlinere.— Taake spiller ren black metal, og er store både i Norge og i utlandet. Vi er veldig fornøyde med å få dem til Kristiansand. Septicflesh spiller veldig symfonisk deathmetal. De som hørte og likte Fleshgod Apocalypse for to år siden, vil nok også like Septicflesh, sier Moen om headlinerne.

Blant de andre navnene på plakaten er Kampfar, Sahg og Alien Ken. Lokale artister er også viktig for festivalen, og i år er Opus Forgotten, Mental Dispair og Timewaves blant dem.

- Spennende program

Generelt ville Moen hatt et bredere spekter i programmet, men sier at hun har valgt kvalitet fremfor bredde:

— Noen vil si at vi kjører en litt ekstrem profil i år. Vi ville egentlig representere flere retninger, men det handler om hvem som er tilgjengelige på turné. Når det er sagt, så synes jeg fremdeles at vi har bredde, og at vi har fått tak i skikkelige kvalitetsband.

Fædrelandsvennens musikkanmelder Gunn-Hilde Erstad mener at Southern Discomfort har et spennende og variert program med både internasjonale og lokale navn:

— Sahg er et ekstra spennende navn på plakaten. De ga ut et veldig bra konseptalbum, inspirert av 70-talls progrock, tidligere i år. Ellers er det mye tungt, som Kampfar, og headlinerne Taake og Septicflesh. Sistnevnte har fått flere gode anmeldelser for sitt siste album. Det er også kult med lokale Timewaves som spilte på Wacken i år, sier Erstad.

- Bør komme flere enn i fjor

I år arrangeres Southern Discomfort for 12. gang. Bildet er fra 2012 da In Vain spilte på festivalen. Foto: Kjetil Samuelsen

Lena Moen synes også programmet er godt, og blir derfor forundret dersom ikke publikum kjenner sin besøkelsestid:— Det er veldig vanskelig å forutse hvor mange som kommer på konsertene, men så lenge det kommer flere enn i fjor, så er jeg fornøyd, sier hun..

2013 var et av de dårligste årene i festivalens historie.

— Men med tanke på de navnene vi har i år, så bør det komme flere, mener Moen.

— Hva kan publikum vente seg?

— Musikkmessig blir det knall. Alle bandene er kjent for å levere på scenen.

Rumensk folkmetal

— Er det noe spesielt du vil trekke fram fra programmet?

— Jeg gleder meg til Taake, også tror jeg at Dordeduh blir spennende. Dordeduh er fra Romania og blander rumensk folkemusikk med black metal.

— Hva slags publikum er dette for?

— Vi sikter oss inn på alle som har et ben innenfor metalsjangeren i regionen. Alle er velkomne hos oss så lenge de er gamle nok.

I år vil det også bli en egen festivaldag for mindreårige, Minor Discomfort, 11. oktober på Samsen

— Jeg holder på med bookingen nå. Det jeg kan si er at det blir fem-seks band, og samme profil som på Southern Discomfor, sier Lena Moen.