Fredag kveld er det Norgespremiere på «Hercules». Hollywood-filmen med over 750 millioner kroner i budsjett. Og tre nordmenn på rollelista. Deriblant Tobias Santelmann, som vokste opp på Spangereid i Lindesnes.

— På den første opptaksdagen min skulle jeg komme ridende inn på den største hesten de hadde og ta ordet, med 500 statister foran og 500 statister bak. Da det skulle ropes «action» for første gang kjente jeg på det. De har nok ikke brukt den første tagningen min, men det er rart hvor fort man venner seg til det, fordi man er nødt, sier Santelmann til VG.

Tobias Santelmann (t.h.) spiller sammen med Aksel Hennie og Ingrid Bolsøe Berdal i "Hercules", som har premiere på norske kinoer fredag 1. august. Foto: NTB Scanpix

Sørlendingen spiller rollekarakteren Rhesus, en av tittelrollen Hercules sine største fiender. Santelmann har fått skryt for sin innsats i amerikanske medier, og er spent på mottakelsen her hjemme. I VG forteller han hvordan skuespillerdrømmen overtok for fotballproffdrømmen på videregående skole.

— Jeg gikk på Steinerskolen der avgangsklassen setter opp et teaterstykke hver år, vi satte opp «Spelemann på taket». Vi var sju gutter i klassen, og tre av dem ble spurt om å gjøre hovedrollen før meg. Jeg sto ikke fram som et klart teatralsk talent, det var første gang og syntes det var knakende morsomt. Hadde ikke de andre takket nei til den rollen så hadde jeg kanskje aldri begynt, sier han.