KRISTIANSAND: Trondheimsbandet feiret ett år som liveband forrige helg, og på kort tid har de blitt lagt merke til av både publikum og kritikere. Nå er de klare for å skape liv i Kristiansand.

– Det er vår første konsert i Kristiansand, men jeg har faktisk litt kristiansandsblod i årene. Jeg bodde i Vågsbygd fra jeg var to til jeg var fire år, så jeg gleder meg veldig til å spille i Kristiansand, sier gitarist Erlend Angelsen og ler.

Suksess

I går kveld spilte bandet, som består av Erlend Angelsen (gitar), Trond Lindset (vokal), Adam Storli (gitar og tangenter), Morten Hagen (bass) og Fredrik Jenssen (trommer), for studentene i Bergen. I kveld er det studentene på Østsia i Kristiansand som skal få servert «trønderpop» av god kvalitet. I januar i år ble de kåret til Årets mest lovende band av Adresseavisen (Ut–Awards), og under årets Bylarm gjorde bandet to fullsatte konserter på Gloria Flames og Mono, og de ble plukket ut av en jury blant de ti mest lovende bandene på Bylarm til å opptre foran et fullsatt Oslo Spektrum under årets Spellemann–utdeling.

– Vi holdt vår første livekonsert i august i fjor og i mars i år stod vi plutselig på scenen foran et fullsatt Oslo Spektrum. Vi måtte rett og slett klype oss selv i armen. Alt har gått veldig fort, sier Angelsen.

Bandet er for tiden på turné, og etter Kristiansand står Stavanger og Oslo for tur.

– Vi er på en ganske moderne norgesturné. Det vil si den foregår bare i helgene. Turneen avsluttes 22. oktober i Trondheim og så skal vi i studio og fullføre debutalbumet som slippes i første kvartal neste år, sier han.

Se video her

Energiske

– Hvordan er dere som liveband?

– Energiske, utadvendte og liker å invitere med publikum. I dag er det jo også landskamp, så forhåpentligvis er folk allerede i god stemning når de kommer, svarer gitaristen.

Låta «Half/Split» kom på P3s spilleliste i slutten av oktober i fjor. Oppfølgeren «Gravity» ble B–listet på samme kanal i starten av mars i år. Departure har opptrådt live både i God Morgen Norge på TV2 og i Popsalongen på P3. Rockerne henter inspirasjon fra band som Jimmy Eat World, The Killers og Your Vegas, og musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge, har blant annet sagt dette om bandet:

«Dette er unorsk. Og norsk. Og dritbra!».

– Vi spiller og lager musikk som vi ønsker å høre på selv, og så langt har folk likt det vi leverer. Vi lover at de som kommer i kveld ikke vil angre, avslutter Angelsen.