KRISTIANSAND: –Før har jeg hatt med andre band opp på scenen. I fjor sa Frank Marvin at «neste år kommer du alene», og så gikk det troll i ord, sier Jan Kenneth Transeth til fvn.no.

Den daglige lederen i det lokale plateselskapet Karmakosmetix Records har spilt på idylliske Café Generalen flere somre, men da har han alltid hatt med seg noen av bandene i stallen.

En ny vri.

I år derimot er det kun Transit som inntar scenen. Med seg har han musikerne Michael Krumins på gitar og Arnstein Håkonsen på tangenter. Det er første gang Transit tester ut trio-formatet.

– Ideen bak Transit er at det skal være litt løst. Tidligere har jeg spilt både solo, med fullt band og ulike konstellasjoner. Trio har jeg aldri opptrådt med og det er moro å prøve en ny vri. Låtene er omarrangerte for anledningen og det kommer til å låte litt utstøtt og skranglete.

Transit ga ut debutalbumet «Descent Man on a Desperate Moon» for tre år siden. Nå er han godt i gang med album nummer to som kommer neste år. Han beskriver selv musikken sin som en miks av rock, country og psykadelika og andrealbumet vil være enda litt mer eksperimentelt. Publikum kan dermed forvente seg en del nye låter fra scenen på kveldens konsert.

Oppsummerer årene.

– Det er kanskje en floskel å si det, men kveldens konsert blir en oppsummering av Transit så langt. Jeg kommer til å trekke inn en del låter som har betydd veldig mye i den ti år lange Transit-historien, sier Jan Kenneth Transeth.

Transeth var som kjent frontfigur i det legendariske metallbandet In The Woods, et av Kristiansands første band med internasjonal suksess. De holdt på fra 1992 til 2000 og ga ut fem album totalt. Det var i etterkant av In The Woods at Transeth fikk behov for å starte et nytt prosjekt som resulterte i Transit.

Spådd fint vær.

Nå gleder han seg til å stå på scenen på Café Generalen i Ravnedalen, en konsertscene han mener er det beste stedet å spille konserter i Kristiansand om sommeren.

– Jeg vil si scenen er den råeste intimkonsertarenaen i hele Norge. Det er noe med hele settingen rundt. Alle folkene, den gode maten og selve stedet lager en fantastisk ramme rundt konsertene. Stemningen blir alltid bra, fastslår Transit som likevel er litt spent på værmeldingen. Yr melder for øvrig strålende sol fra klokken 18.00 i kveld. Hvis det likevel skulle bli regnvær flyttes konserten til Håndverkeren.