ARENDAL: — Vi har høye ambisjoner med dette bandet, og håper at kveldens konsert kan gjøre folk nysgjerrige på oss. Vi satser på å spille på Hovedscenen til neste år, sier Trygve Tambs- Lyche.

Hanne Kolstø (vokalist) og Tambs-Lyche utgjør elektronikapop-bandet Thelma & Clyde. Om kort tid entrer de Hovefestivalens Camp-scene, og lover et forrykende sceneshow med dansbar musikk, koreografi og kostymer.

— Det er helt topp å spille dagen før åpningen. Publikum er så klare for festival at det har en tendens til å ta skikkelig av, tilføyer vokalisten.

— Hvem lager kostymene?

— Det er meg. Jeg er opptatt av at det skal låte bra musikalsk, men jeg synes også det er viktig at det visuelle er kult. Jeg elsker band som går litt utover grensene, men det skal samtidig være vakkert, svarer Kolstø.

Ulik musikksmak

Musikalsk sett er duoen inspirert av ganske forskjellige sjangre. Kolstø heller mot rock og artister som PJ Harvey, mens Tambs-Lyche inspireres blant annet av hiphopartister som Jay-Z-.

— Vi blir jo inspirert av mye forskjellig, men jeg tror de artistene på en måte beskriver forskjellene våre ganske godt, og jeg tror det er nettopp det som gjør at vi funker så bra sammen, sier Tambs-Lyche.

Begge har utdannelsen sin fra rytmisk linje ved musikkutdanningen på Universitetet i Agder, og er årets hovedsatsing til kristiansandsselskapet Karmakosmetix Records.

Deres første singel «Crosscheck feat. Salvador» ble lansert i dag, og duoen mener den gir en pekepinn på hvordan fullengderen, som kommer i oktober, blir.

— Singelen er mikset av Jan Bang og Erik Honoré fra Kristiansand, som også går i gang med å mikse resten av plata nå. Vi er veldig spente på tilbakemeldingene i kveld, sier Kolstø.

Kristiansandsprodukt

I tillegg til å bruke lokale krefter fra Kristiansand til å mikse platen og til å bidra på den første singelen, er også mesteparten av det kommende albumet spilt inn lokalt i The Lodge Studio på Odderøya Studioet drives av Morten Martens (bandets faste bassist). I tillegg har de med seg Maylen Rusti på vokal.

— Jeg har bodd i Kristiansand i åtte år nå, og betrakter meg selv som kristiansander. Jeg kommer ikke til å flytte fra byen, og jeg synes det er flott å samarbeide med andre flinke folk lokalt. Jeg synes forresten at alle som har bodd i Kristiansand i ti år burde få ei sjekte i gave fra kommunen. Bare et lite tips, sier Kolstø og smiler.

Etter Hove står blant annet Studiestartfestivalen i Kristiansand og Grimstad for tur, og det jobbes med en lengre turné i Norge og Europa til høsten.

— I første omgang jobbes det med å få til konserter i Tyskland, Sveits og Østerrike. Men først skal vi lage liv på Hove, sier Tambs-Lyche.

Thelma & Clyde: www.myspace.com/thelmaandclyde