Battle_5.jpg Foto: Jon Anders Skau
Battle_4.jpg Foto: Jon Anders Skau
Battle_2.jpg Foto: Jon Anders Skau
Battle_1.jpg Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: — Jeg er så sliten, jeg vet nesten ikke hvor jeg har hodet mitt, smiler Navid Rezvani i en pause under lørdagens Battle of the South på Samsen i Kristiansand. Det er tredje året den 29 år gamle norsk-iraneren leder breakekonkurransen med deltagere fra hele Sør-Norge. I år deltar også et team fra York i England.

Det er mye som skjer for Navid om dagen. Da han stilte til audition i "Norske Talenter" på TV2 fredag ble han belønnet med stående og rørt applaus fra både dommertrioen og publikum. "Navid, du er den sterkeste personligheten og den sterkeste danseren som har vært med i «Norske Talenter» ever!" var tilbakemeldingen han fikk fra dommer Adil Khan.

Lørdag var Navid altså selv dommer og konkurranseleder da Battle of the South ble avviklet, noe han har solid bakgrunn for etter en årrekke som medlem av det etter hvert legendariske Kingwings Crew. Sommerens opptreden i Operaen sammen med Nasjonalballetten er kanskje høydepunktet så langt for crewet.

Attitude

— Jeg er i Kristiansand et par ganger i året, og jeg ser at breakemiljøet er bra. De "gamle" som har holdt på en stund er veldig gode, men de har kanskje stivnet litt i formen. Da er det noe annet med attituden hos de helt unge. Wow, der har dere noe på gang, sier Navid.

Etter pausen fortsetter han huskestua i Bingen på Samsen, og oppildner både deltagere og publikum under kampen om hvem som er den beste solobreakeren og det beste teamet.

— This kid is here to battle! Where you at, where you at!? He's stealing your solo, roper han inn i mikrofonen når ungdommer fra Oslo, Kristiansand og York begår rabiate rundkast, lander på ryggtavla eller hodet og gjør ellers tilsynelatende umulige ting i kampen for å bli best. Etter hver duell peker hver av de tre dommerne mot den han mener var best, og slik siles deltagerne ut fram mot finalen.

Power moves

En av de to som etter hvert ender i finalen for soloprestasjoner er Ole Halvorsen fra Nodeland. Mens lagfinalen mellom Brothers fra York og Last Kings fra Oslo går for seg inne i hallen, går Ole rundt ute i foajeen og spekulerer på hvordan han skal ta knekken på motstanderen B-boy Smiley, aka Preben Vladimir fra Lakselv/Oslo.

— Jeg lurer på hva jeg skal gjøre. Jeg føler meg litt tom, og han er jo veldig god på power moves og blows. Det betyr at jeg må prøve å slå ham på andre ting, sier Halvorsen. Det betyr kort sagt at motstanderen er veldig sterk og akrobatisk, og at hvis han skal slås må det være på bedre rytme og flyt.

Etter en beinhard finale går det ikke helt veien for Halvorsen. Tross hederlig innsats fra hans side er dommerne enige om at Smiley er hakket hvassere. Dermed blir det ikke lokal seier hverken i lagklassen eller soloklassen i Battle of the South i år.