KRISTIANSAND: I morgen slipper Hanne Kolstø soloalbumet «Riot Break». Førstesingelen fra albumet «The City» er Hanne sin hyllest til byen hun er så glad i, og musikkvideoen til låten, er innspilt i Posebyen i Kristiansand. Mange som har sett videoen har blitt så rørt at tårene har kommet.

– Jeg har hørt om flere lokale og utflyttede kristiansandere som har begynt å grine når de ser den. Det er tydelig at jeg har truffet noe med hyllesten min, sier Hanne Kolstø.

Sykler rundt

I videoen ses både gamle og unge som leker i gaten og flere kunstnere fra byen, deriblant Terje Dragseth, Tori Wrånes og Laura Christina Brøvig Vallenes er med. Selv sykler Hanne Kolstø rundt på den gamle, utslitte, røde DBS-sykkelen sin. Akkurat slik hun pleier å gjøre, og da gjerne nattestid.

Se musikkvideoen her!

– Videoen er veldig tro mot den jeg er. Jeg er glad i å sykle rundt i byen om natta og er så heldig at jeg kan være oppe når andre må sove. Kristiansand gir meg masse inspirasjon. Odderøya, havet, alle folkene som bor her og Posebyen hvor jeg selv bor. Derfor hadde jeg lyst til å lage en stille hyllest til byen. Den skulle vise det vakre i det enkle, sier Kolstø.

Venner og kjente deltok

Musikkvideoen er produsert av Fred Arne Wergeland. Hanne er veldig fan av han og det blikket han har for små detaljer.

– Jeg er kjempefornøyd med videoen og veldig glad for alle venner og kjente fra Kristiansand som deltok. Det var fullt liv i gata fra klokken sju lørdag morgen til klokken tre natt til søndag. Vi filmet til og med litt dagen etterpå.

Flere band. I morgen kveld har Hanne Kolstø slippfest og releasekonsert for soloalbumet på Sørlandets Kunstmuseum (SKMU). Der vil også musikkvideoen bli vist. I tillegg til å satse som soloartist er også Hanne frontfigur og låtskriver i bandene Thelma and Clyde, Post og Love-Fi. Thelma and Clyde deltok blant annet på musikkbransjetreffet Bylarm tidligere i år og mottok mye positiv oppmerksomhet.

Foto: Kjartan Bjelland