KRISTIANSAND: — Filmen ble vist første gang på Filmtreff for kinosjefer i juni i fjor, og den ble veldig godt mottatt allerede da, så jeg føler at vi har blitt verdsatt av kinobransjen. Det har vært veldig hyggelig for oss, sier en fornøyd Arild Andresen i en pressemelding.

Kristiansanderen har regissert filmen som i dag ble kåret til beste barne- og ungdomsfilm av Norske Kinosjefers Forbund. Prisen ble utdelt på Filmens Hus i Oslo.

Juryen som bestod av kinosjef Ingeborg Flornes, Haakon Drage og Jørgen Søderberg Jansen, hadde følgende å si om filmen:

«Keeper’n til Liverpool har en herlig og frisk humor, og treffer voksne kinosjefer minst like bra som den slår an hos barn og ungdom. Det er en artig, underholdende og humørfylt skildring av livet på ungdomsskolen – og det kan som kjent være ganske nådeløst. De unge skuespillerne imponerer i en film med et stort hjerte.»

Vinneren av kinosjefenes høyste utmerkelse, Søvklumpen, ble tildelt filmen Kongen av Bastøy.

Produsent Karin Julsrud mottok Sølvklumpen for beste film under utdelingen. Hun er også produsent for Keeper'n til Liverpool og satte stor pris på annerkjennelsen.

— Når du lager en film er kinosjefene til syvende og sist våre viktigste samarbeidspartnere. Uten entusiasme og engasjement fra kinosjefene har vi ingen film å vise publikum. Desto hyggeligere er det å få denne annerkjennelsen nettopp fra dem, sier hun i en pressemelding.