KRISTIANSAND : – Dette er en viktig sak. Og vi har fått en splittet rett. Det kan være riktig å få denne saken brakt inn for lagmannsretten, for å få et entydig svar på hva domstolen mener, sier Pedersen.

– Er det verd det å kjøre denne tullesaken inn for rettssystemet igjen?

– Ja. Vi må ikke miste av syne alvorligheten i saken. Det var flere barn til stede og det er viktig å få en strafferettslig reaksjon fordi det er uakseptabelt at barn skal bli møtt av sånt på scenen, sier Pedersen som mener det er viktig å sikre at noe slikt ikke skal kunne skje igjen.

I sin vurdering legger han også vekt på at det var den juridiske fagdommeren i Kristiansand tingrett som mente Quartfestivalen skulle idømmes en foretaksstraff på 50.000 kroner i bot. Det var de to meddommerne som mente nødrettsparagrafen kunne brukes. Flertallet mente kort sagt det var for farlig å avbryte samleiet på scenen.

Han ser i dommen at retten har vært enig med politiet i at festivalen gjorde seg skyldig i en straffbar handling ved ikke å gripe inn, men at de slapp unna på grunn av nødrettsparagrafen.

Politiet mener nødrettsparagrafen ikke kan brukes, og vil derfor trolig anke saken på grunn av feil lovanvendelse.

Pedersen har ikke tatt endelig stilling til anken, men vil ta en beslutning i løpet av et par dager.