Mange av utgivelsene til Nintendo DS så langt har vært litt sånn midt på treet. Noen utviklere har prøvd for hardt å finne på noe å gjøre med den trykkfølsomme skjermen, mens andre bare har funnet på en funksjon til den fordi de må. Derfor er det gledelig at det endelig kommer et skikkelig innovativt spill som bruker absolutt alle finessene på maskinen på en nyskapende måte.

Another Code er et rent eventyrspill. Du spiller Ashley, en 14 år gammel jente som nylig har funnet ut at faren, som hun trodde var død, vil treffe henne på en øy som heter Blood Edward Island. Allerede ved navnet burde det vel ringt et par varselbjeller for Ashley, men hun er oppsatt på å treffe faren sin, og tar sjansen.

Med en gang hun er i land begynner det å skje underlige ting. Uten å røpe for mye av handlingen kan jeg fortelle at det dreier seg om tvilsom forskning, spøkelser og andre skumle greier.

Du ser verden rett ovenfra i et slags 3D perspektiv på den nederste skjermen. Når Ashley kommer over noe av interesse, skifter den øverste skjermen fra ett bilde til et annet og du kan trykke på et forstørrelsesglass for å undersøke nærmere. Mange av gåtene du må løse krever at du tenker annerledes, og da mener jeg skikkelig annerledes. Jeg skal ikke ødelegge utfordringene ved å gå i detalj, men et hint er i hvert fall at du må tenke utenfor boksen, som det heter.

Historien i Another Code er ganske søt og handler egentlig mest om tillit og vennskap. Selv om spillet har sju års aldersgrense, er det nesten en forutsetning at du kan engelsk for å få med deg historien, her er det ganske mye tekst. Du kan lagre hvor du vil, noe som gjør at Another Code egner seg perfekt til korte spillintervaller, som for eksempel på bussen.

Det eneste som er å utsette, er at spillet er litt i korteste laget, du runder det lett på noe få timer. Men det er ikke så farlig, hvis du spiller i litt små doser. Er du ute etter et originalt spill som virkelig utnytter DS-konsollen, og synes det er greit med totalt fravær av action, er dette spillet for deg.

TORE SAND

Another Code: Two Memories

Nintendo

Genre: Pek-og-klikk-eventyr

Alder: 7+

Plattformer: Kun Nintendo DS