— Når begynner konsertene, sier du?

— Klokken 16. — Ok, jeg er nesten hundre prosent sikker på at det blir regn tirsdag formiddag. Når det slutter er vanskelig å si, men du skal ikke se bort fra at det har stoppet til konsertstart, sier meteorolog hos Storm Weather Center, Frode Håvik Korneliussen.

Phu. Sjansen er med andre ord stor for at regnet har stoppet til Green Day går på scenen i Bendiksbukta kl. 22.00 i kveld.

Etter tre solrike uker har regnværsskyene lagt seg tungt over Sørlandet. Hvor lenge blir de?

— Fredag og lørdag ser ut til å bli de beste dagene. Fram til da ser det ut til å bli forholdsvis skyet. Det vil ikke bli mye sol fram til torsdag. Både tirsdag, onsdag og torsdag blir det regn om formiddagen, men sannsynligvis oppholdsvær mot kvelden, sier Korneliussen.

Meteorologisk Institutt er dessverre av samme oppfatning som Storm. Det er regnvær i vente.

— Lavtrykksvirksomheten i Nordsjøen er stor, og Sørlandet blir i perioder influert av dette. Innimellom kan det bli litt sol, men uken er ellers i utrygghetens tegn, sier meteorolog Jan-Erik Johnsen.

Også han ser en bedring mot slutten av uka.

— De siste dagene vil det kunne bli noe sol, og hvis vi er riktig heldige kan det bli oppholdsvær i midten av uka også, sier han.

Begge meteorologene tror temperaturen vil ligge i underkant av 20 grader. Og det vil bli bris. I dag kan det blåse opp i frisk bris.

— Hvor sikre er disse prognosene? Kan været plutselig snu og gi oss solskinn likevel?

— Det er dessverre ikke så sannsynlig foreløpig, men vi får la det gå et par dager og la håpet stige, avdramatiserer Jan-Erik Johnsen.