Dagbladets Inger Bentzrud mener at «Sithene tar hevn» framstår som både strammere og mørkere enn de to foregående delene av denne siste trilogien. «Her er ikke plass til de subtile nyansene, hverken i historien eller i skuespillernes uttrykk. Men totalopplevelsen er verd å få med seg, ikke minst fordi George Lucas nå har satt sluttstrek for et 28 år langt filmeventyr, om ikke for millionindustrien i kjølvannet,» skriver hun.

I VG skriver filmanmelder Jon Selås at filmens unektelig svakeste punkt er en del skuespillerprestasjoner: «Menneskene har det selvfølgelig ikke enkelt i denne klode— og klone-vrimmel. Og vanskeligst av alle blir det for Hayden Christensen, som Anakin Skywalker/Darth Vader, selve senterpunktet for den universelle kampen mellom det gode og det onde. Å spille både Jesus og Satan i samme film, er nødvendig for historien. Men ikke gjennomført uten grassat over-posering. Det blir aldeles parodisk både titt og ofte når han skal velge mellom Kraftens gode og mørke side,» skriver Selås.

Adresseavisens Martin Nordvik er imidlertid mer begeistret og lar terningen lande på 5. Han skriver at den nye filmen er atskillig bedre enn de to forgjengerne i avslutningstrilogien og avslutter slik:

«Uten tvil rommer Star Wars i sin avrunding og konklusjon også aktuelle konflikter av både religiøs og politisk art. Et hovedpoeng er f.eks. spørsmålet om hvordan et demokrati (kan) utvikles til et diktatur, et annet er kampen mellom det gode og det onde. Og replikken «Hvis du ikke er med meg, er du min fiende», kan vel ikke tolkes som annet enn en ironisk hilsen til USAs president.»