Egentlig representerer sexteltet en institusjonalisering av det som foregår hvert eneste år på stien mellom Bendiksbukta og Idrettsplassen. Det er enkelt å ta en avstikker nedenfor stien for litt usjenert gjensidig hygge. Litt av det som gjør sånt gøy er selvsagt sjansen for å bli oppdaget. Oppmuntret av diverse rusmidler er det år om annet noen som tøyer grensen for indiskresjon litt vel langt. Derfor har vi rett som det er samtaler som dette i Quart På-redaksjonen:

«— Så du de tre som hadde gruppesex ved stien oppe i skauen?

— Nei. Når da?

— Det skjedde like før jeg kom, rett etter Coldplay. De var visst skikkelig fulle. Alle stod og pekte og snakket om det da jeg kom dit.

— Hadde du med kamera?

— Nei.»

Den eneste pressefotografen som har klart å fange en slik situasjon på film er Dagbladets Lars Eivind Bones. Han lyktes til gjengjeld til de grader. Har du ikke sett det sinnssyke svabergsexbildet har du i sannhet gått glipp av et stykke klassisk samtidsporno.

Jeg tviler på om Shu-Lea Cheang klarer å lage like fine bilder inne i det lumre teltet, men nå vet vi i det minste nøyaktig hvor det kommer til å skje noe. Fotovennligheten vil det nok likevel være så som så med.

Jeg er forresten heller ikke i tvil om at det vil dukke opp lignende tilbud på Quartcampen, sannsynligvis satt i scene av forhåpningsfulle hankjønn.