Tredje låt ut på Odden i går ettermiddag var «Sympathy». Både den og bandets uttrykk er sympatisk og tiltalende. Esben Hegland har en fyldig og flott stemme. Bandet spiller tett og bra i et luftig og ukomplisert lydbilde. Så langt, alt vel.

Hovedproblemet til The Brand er at du som lytter ofte skjønner hvor det bærer hen etter å ha hørt de første 30 sekundene av en låt. Låtstrukturen og arrangementene er med andre ord ofte litt forutsigbare.

Stilmessig lukter de 80-tall, med navn som a-ha og Marillion som to av referansene. The Brand leverte mest ballader på Odden. Gjerne kraftfulle ballader. Kanskje var «Nothing is denied» best av dem alle. Vi fikk også to «brand new songs». En av dem, «To be here with you», er en fengende og enkel sak som går rett i øret.

Det var bra med folk ute for å høre The Brand. Kanskje mellom fire og fem hundre. Det betyr at Quarten i år har lyktes med å sette opp lokale artister på festivalens minste scene som publikum vil ha. Det er bra. Og jeg tror mange av oss kommer til å følge spent med på hva The Brand finner på i fortsettelsen. Det var en appetittvekker å høre dem levere så bra som de gjorde i går.

RUNE SLYNGSTAD

The Brand

Odden kl.17.15