Vi befinner oss i New York i 2009. Du spiller Lucas Kane, en kar som til daglig jobber som systemansvarlig i en bank. Det normale livet hans tar brått slutt, da han en dag, uten å skjønne hvorfor, tar livet av en tilfeldig mann på toalettet i en restaurant med kniv. Det er utvilsomt noe okkult på gang, det virker som Lucas er besatt av en ond ånd eller noe enda verre.

Hva ville du gjort hvis noe så absurd hadde skjedd deg? Dratt liket inn i en av båsene, tatt fram moppen og gjort rent, før du gikk rolig ut i restauranten igjen, drakk opp kaffen og tok en prat med servitrisen? Særlig. Du hadde fått panikk, skal jeg si deg, tatt beina på nakken og styrtet ut av restauranten før politiet kom. Akkurat som meg.

Det er slike valg du til stadighet blir stilt overfor i Fahrenheit. Du kommer deg videre i historien uansett hva du velger, men alt Lucas gjør har innvirkning på hvordan han føler seg. Gjør du for mye som gjør ham stresset, forvirret og lei seg, kan han bli så deprimert at han tar livet av seg. Og da er det game over.

Etter hvert spiller du også andre figurer i historien, og også disse er det viktig å holde humøret oppe for. Hvis en av politifolkene du spiller blir i for dårlig humør, sier de simpelthen opp, og saken forblir uløst.

Fahrenheit er et originalt eventyrspill der du både må løse oppgaver og være rask med fingrene. Når det kommer en actionsekvens, må du trykke spakene på håndkontrollen i bestemte retninger i vill fart, og av og til må du også trykke frenetisk på L1— og R1-knappen til faren er over. Dette høres kanskje litt søkt ut, men det fungerer helt optimalt kombinert med den intense spenningen i spillet. Det at du må gjøre noe nesten fysisk, samtidig som du blir vettskremt av det som skjer på skjermen, gjør at spillet blir enda mer spennende.

Det er ett skår i gleden. Spillet har noen sekvenser der du må snike deg rundt og ikke bli oppdaget, og disse burde vært redigert bort. Resten av spillet flyter jevnt og fint som en film, mens når snikesekvensene kommer, blir det altfor mye prøving og feiling til at det er moro.

Likevel, dette skjer såpass sjelden at du får full valuta for pengene i Fahrenheit. Har du lyst til å være med i en skrekkfilm med overnaturlige elementer, er dette årets store sjanse for deg. Bø!

TORE SAND

Fahrenheit

Atari

Sjanger: Eventyr/Psykologisk thriller

Alder: 16

Plattformer: PlayStation 2, Xbox, PC