Amerikaneren Johnny Ray Gasca ble på fredag dømt til syv års ubetinget fengsel for piratkopiering av kinofilmer, samt rømming fra varetekt. Dette er den strengeste straffen så så langt er dømt for denne typen brudd på opphavsrettsloven.

Det var første gang i 2002 at Gasca ble arrestert for å ha piratkopiert en film. Den etterhvert så beryktede filmpiraten hadde da blitt vist bort fra en prøvevisning av filmen "The Core" etter at forsøkte å filme hele filmen med et videokamera fra en av kinosetene. Like etter ble han tiltalt for å ha piratkopiert en rekke filmer på prøvevisninger, samt salg og distribusjon av kopiene.

I følge nyhetsbyrået Reuters og FBI sine egne hjemmesider så ble Gasca innhentet av det føderale politiet sist fredag etter å ha rømt fra varetektsoning for lignende straffbare forhold. Resultatet ble at filmpiraten nå kan se fram til syv år i et føderalt fengsel.

Flere av piratkopiene til Gasca har FBI klart å spore til både fildelingstjenester på nettet og piratmarkedene i Asia, Russland og Midtøsten.