ARENDAL: I et brev fra politistasjonssjef Jan Sverre Krogstad i Arendal til arrangøren heter det at politiet forbeholder seg retten til å komme inn på samtlige områder på festivalområdet. "Men, vi vil selvsagt respektere en viss form for privat liv "backstage". En vil dog påpeke følgende: Dersom artister for eksempel bruker narkotika på scenen vil ikke politiet stoppe opptredenen, men artisten må påregne å bli pågrepet umiddelbart etter avsluttet opptreden med påfølgende ransaking", skriver politistasjonssjefen.

Hovefestivalen skal arrangeres i dagene 2. til 5. juli.

Politiet forventer at arrangementet blir avviklet på samme gode måte som tidligere. Arrangøren, Hove Republic AS, må for øvrig innbetale 350.000 kroner før festivalen starter. Dette er kostnaden politiet har beregnet til ekstra innsats. Samtidig understreker politistasjonssjefen at utgifter til spaning, narkotikakontroll og etterforskning av straffbare forhold ikke blir belastet arrangøren.

Dersom politiet bruker mindre enn 350.000 kroner til ekstra vakthold, vil arrangøren få beløpet refundert.

Politiet understreker i brevet til arrangøren at det er knyttet store utfordringer til gjennomføringen av festivalen med tanke på antall besøkende, overnattingsgjester i teltleir, trafikk til og fra festivalområdet, i tillegg til de rent ordens— og sikkerhetsmessige aspekter.