— Dersom vi legger fjorårets tilskudd og sponsorinntekter til grunn, vil vi mangle 200.000 kroner på å kunne gjennomføre en ny protestfestival i september, sier Svein Inge Olsen.

Han er grunnlegger og primus motor for verdifestivalen som siden 2000 har blitt arrangert i Kristiansand som en protest mot avmakt og likegyldighet og for engasjement og handling.

- Unik festival

— Jeg vil hevde at festivalen er unik selv i europeisk sammenheng. Det vil være synd for landsdelen dersom Protestfestivalen ikke klarer å framskaffe de 1,6 millioner kronene som trengs for å holde budsjettet. At alle kjente og ukjente foredragsholdere stiller opp uten honorar, er jo i seg selv et tegn på at festivalen blir sett på som viktig, sier Svein Inge Olsen.

Han viser til at Protestfestivalen i 2009 mottok Erik Byes minnepris og at ordfører Fabian Stang i Oslo har sagt at han gjerne ser at festivalen flyttes til hovedstaden.

Støttekonsert?

Svein Inge Olsen sier de kan prøve å redusere det manglende beløpet ved å øke billettinntektene eller prøve å arrangere støttekonserter eller lignende. Å kutte vesentlig i programmet vil han imidlertid ikke høre snakk om.

Under årets festival vil det blant annet bli stilt følgende spørsmål: «Er egoismen blitt en folkesykdom?», «Befinner vi oss i en troskrise?» og «Er vi offer for drømmen om den perfekte tilværelsen?«