Jonas Alaska skal presentere nye sanger på Håndverkerkonserten på lørdag. Tekstene handler om tenårene.

Ungdomskjærlighet

— "Fucking Åmål" er en av ynglingsfilmene mine, og tekstene handler om tematikken i den filmen, forteller Jonas Alaska til Fædrelandsvennen.

"Fucking Åmål" fra 1998, handler om sekstenårige Agnes som er forelsket i Elin, den mest populære jenta på skolen. Ungdomstid med dop, sex, fordommer og fjerne foreldre er stikkord for filmen.

— Kjærlighet og det å være litt misfornøyd med ting er noe som betyr mye når du er tenåring, mener artisten som vokste opp i Åmli i Aust-Agder.

— Jeg vokste opp med skating, og musikken er preget av musikken som jeg hørte på da: Pixies og litt mer poppa greier.

- Variert

— Forandrer du uttrykk?

— Ja, jeg synes det selv i alle fall. Det er veldig moro, og jeg gleder meg til å teste det ut. Den forrige plata følte jeg at jeg bare måtte gjøre, mens den nye plata vil bære preg av fri lek.

— Hva inspirerer deg til å lage musikk?

— Det er i hovedsak andre musikere, og det kan være mye rart. Jeg kan også bli inspirert av andre ting, som når våren og høsten kommer, forteller artisten.Men det blir ikke bare nye sanger under lørdagens konsert.

— Det blir en fin variasjon. Noe nytt, og noe gammelt. Noe fremfører jeg alene og akustisk, og noe med fullt band.

Ny plate

I tiden fremover skal Jonas Alaska skrive flere sanger, og håper at han kan å gå i studio i sommer. Til neste år satser han på å ha klar en ny plate.

Men først blir det konserter, og ikke minst må han en tur innom farens festival "Heimover" i Åmli.

— Jeg tror dette kan bli den beste festivalen så langt. Det er en veldig fin booking med mye variasjon.

Blant annet kommer Lars Vaular, Kari Bremnes og Jan Eggum til festivalen i tillegg til Åmlis store sønn, Jonas Alaska.

På turné med Melissa Horn

Før jul var Jonas Alaska på turné sammen med den svenske artisten Melissa Horn i Sverige og Danmark. I forkant av turneen håpet han at det ville være en døråpner.

— Det ble det, men jeg kan ikke peke på noe veldig konkret, men det har ført til litt flere bookinger.Jonas Alaska stortrivdes på turneen, og følte seg varmt mottatt av både Melissa Horn og bandet hennes.

— Det var veldig moro, og kult å være i Sverige. Jeg ble godt mottatt.