spa9bbf0.jpg
Til Odderøya: Dum Dum Boys Foto: Scanpix

KRISTIANSAND: Kim Larsen er en av Skandinavias fremste og mestselgende artister. Nå er det klart at dansken tar turen til Kristiansand og Odderøya Live i sommer. Larsen albumdebuterte som soloartist allerede i 1973 og har siden da gitt ut en lang rekke plater. I fjor slapp han albumet "Du glade verden" og er i den forbindelse på turné. Danmarks store sønn spiller på Odderøya torsdag 11. juli.

Til Odderøya: Dum Dum Boys Foto: Scanpix

Tidligere i dag ble det klart at Dum Dum Boys og Morten Abel også blir to av navnene på plakaten under årets Odderøya Live. Trønderne blir headlinere fredag 12. juli, mens Abel skal spille dagen før.Dum Dum Boys har vært et av Norges fremste rockeband helt siden de debuterte med albumet "Blodig Alvor Na Na Na Na Na" i 1988. De har stått bak en rekke udødelige vorspiel-klassikere, som "Splitter Pine", "Metallic hvit" og "Lunch i det grønne". I løpet av de 25 årene som har gått siden debuten har de også opparbeidet seg et renomme som et av landets beste konsertband.

Til Odderøya: Morten Abel Foto: Scanpix

Morten Abel har vært popstjerne i forskjellig format helt siden han herjet Rogaland med Mods-klassikeren "Tore Tang" tidlig på 80-tallet. På 90-tallet var han vokalist og låtskriver i et av Norges ledende rockeband, The September When, og frontfigur i et litt mindre vellykket bandprosjekt, Peltz. I 1997 ga han ut sitt første soloalbum og fulgte opp med ytterligere fem soloplater. Den foreløpig siste, "Some of Us Will Make It", kom i 2006.Odderøya Live sparkes i gang med David Guetta i Bendiksbukta allerede 6.juli. de øvrige konsertene arrangeres 11.-13. juli.