KRISTIANSAND: — Jeg var ikke klar over at den kunstneriske delen av Quartfestivalen heter Q:art. Jeg må bare beklage. Det var en tabbe fra min side, sier pastoren til fvn.no.

Quart-sjef Toffen Gunnufsen reagerte kraftig da han fikk høre at Skuland og kristne organisasjoner ville bruke navnet på et arrangement som settes opp i Kristiansand sentrum samtidig med Quartfestivalen i sommer. Toffen truet overfor Fædrelandsvennen med å koble advokater på saken.

- Overraskende

Skuland ville ikke kommentere saken da Fædrelandsvennen var i kontakt med han onsdag. Han ville først prøve å komme i kontakt med Quart-ledelsen for å avklare det hele. Det har han ikke lykkes med torsdag.

— I går kom det overraskende på meg. Jeg ville prøve å prate med Quart. Nå gjør jeg full retrett. Vi vil endre navnet, sier han.

Også tidligere i år skal evangelistene ha brukt navnet som alleredet er i bruk av Quart. Styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quartfestivalen var da i kontakt med Skuland for å få slutt på navnebruken, men pastoren hevder selv at han ikke oppfattet at samtalen dreide seg om selve navnet.

Tilbud på dagtid

— Vi fikk bare et par minutter over telefon. Vi avtalte da hvordan vi skulle holde arrangementet uten å tråkke opp i Quartfestivalen. Det var en kort og vennlig samtale, sier Skuland.

— Snakket dere ikke om logoen?

— Det ble ikke sagt noe om selve navnet. Jeg oppfattet i det minste ikke at de brukte det navnet.

Skuland understreker at arrangementet som inntil torsdag het Q:art ikke er en konkurrerende festival til Quart, men bare et tilbud i hovedsak på dagtid til mennesker som er i Kristiansand sentrum.

— Det vi ønsker er å slippe løs ungdommer med kreative innslag, gi et budskap og en god kopp kaffe. Vi vil også hjelpe til å rydde. Dette har vi gjort i flere år, og tilbakemeldingene har bare vært positive, sier han.