OSLO: Etter at Grimstad-transvestitt Pirelli Benestad i likhet med forrige lørdag var kledt som kvinne da han danset under «Skal vi danse» på TV2 lørdag kveld, måtte han på ny tåle pepper fra en dommer.

— Dette er for meg bokstavelig talt kjønnsløst, sa en krass dommer Tor Fløysvik etter at Pirelli Benestad iført kjole hadde danset quickstep til «Bye Bye Love» med dansepartner Ingrid Beate Thompson.

— Korografien ble et virrvarr, fortsatte han bistert.

Men Pirelli Benestad, som etter sist dans vurderte å politianmelde dommer Trine Dehli Cleve for kjønnsdiskriminering , holdt fasaden, og stod bare og smilte til kritikken.

Den andre dommeren som vurderte dansen, var litt mildere, og valgte å ikke fokusere på kjønnsrollene. Han kritiserte imidlertid andre aspekter ved dansen.

— Skal jeg prøve å innpasse det, må jeg vise litt velvilje. Dere virket litt dårlig trent, det fløt ikke så godt, sa Trond Harr.

Dommer Harr var sammen med Christer Tornell de mildeste i poenggivningen. Begge ga tre poeng for dansen. Tor Fløysvik viste kun ett poeng, mens Trine Dehli Cleve ga to poeng. Dermed havnet paret på desidert jumboplass i dommerpoeng med kun ni poeng.

Likevel virket Esben Esther Pirelli Benestad fornøyd.

— Det gikk mye bedre enn de andre gangene det gikk galt, sa han med et smil etter dansen.

Men etter at dommerpoengene og publikums stemmer hadde blitt regnet sammen, viste det seg at Esben Esther Pirelli Benestad er meget populær blant publikum. Pirelli Benestad med dansepartner var nemlig det første paret som ble ropt opp da de som får danse videre ble annonsert.

Grand Prix-kommentator Jostein Pedersen røk ut som første danser i årets «Skal vi danse»-sesong.

PS! Den andre Grimstad-mannen som er med i «Skal vi danse», Dag Otto Lauritzen (50), var langt bedre likt blant dommerne. Han og dansepartneren fikk til sammen 25 poeng for sin quickstep. Også publikum likte Grimstad-mannen, og han er også videre til dans neste lørdag.