ARENDAL: Bandet ble offentliggjort på Hovefestivalens hjemmesider natt til torsdag. Dermed er et nytt punkband fra USA booket til festivalen på Tromøy. Forrige uke ble det kjent at Bad Religion kommer.

For de sju medlemmene av Flogging Molly blir det en rask retur til Sørlandet. Bandet spilte på Quartfestivalen i 2006, den siste festivalen Toffen Gunnufsen booket før han meldte overgang til Hovefestivalen. Nå har han igjen fått primus motor Dave King og resten av punkbandet som trekkplaster.

Med sekkepipe, trekkspill, banjo og mandolin, i tillegg til gitar, trommer og bass, er Flogging Molly kjent for sine spesielle og livlige opptredener. Med referanser til The Pogues og The Clash, samt den katolske kirke, har de gjort seg bemerket verden over med den såkalte keltiske punken.

— Flogging Molly drar rundt som en slags folkpønk-misjonærer og får stadig nye fans for hver konsert de gjør. Men de er ikke bare et legendarisk liveband. De har solgt over en million skiver, skriver festivalledelsen på hjemmesiden til Hove.

Tirsdag 4. mars kommer Flogging Molly med deres nye studioalbum «Float». Albumet er bandets fjerde siden oppstarten i 1997. Her kan du sjekke ut Flogging Molly på Myspace