LONDON: Den britiske soulsangerinnen Amy Winehouse får ikke innreise til USA, men klarer likevel å opptre på musikkprisutdelingen Grammy lørdag kveld, sier arrangørene ifølge Reuters.

Fra et studio

Talspersoner for Grammy uttaler at Winehouse kommer til å opptre fra et studio i London. Seansen skal overføres via satellitt. Sangen har de ikke røpet ennå, men trolig blir det hiten «Rehab», selv om Winehouse gang på gang gryntet til fansen i fjor under konserter når publikum ropte på den samme låten.

Låten, som handler om hennes motvilje til å legge seg inn på rusavvenning, er nominert i kategorien beste single. Der er også følgende sanger nominert: Foo Fighters «The Pretender», Rihannas «Umbrella», Justin Timberlakes «What Goes Around... Comes Around» og Beyoncés «Irreplaceable».

Seks nominasjoner

Winehouse er nominert i seks kategorier:

Årets beste sang («Rehab»), årets beste single («Rehab»), beste nykommer, beste kvinnelige popvokal («Rehab»)beste popvokal-album («Back to Black») og årets beste album («Back to Black»).

Kanye opptrer også

Den tatoverte 24-åringen er bare slått av Kanye West i antall nominasjoner. Han er nominert til åtte. Rapperen har holdt en lav profil siden moren hans døde etter kosmetisk kirurgi sent i fjor, men det er bestemt at også han opptrer under showet.

West og Winehouse favoritter

Ekspertene spår at det er nettopp West og Winehouse som kommer til å dominere showet i år.

– Kunstnerisk er det disse to jeg mener mest fortjener å vinne priser i år, sier Doug Brod, redaktør i Spin magazine til Reuters. West og Winehouse kjemper mot hverandre kun i kategorien beste album.

Blant andre som skal opptre kan vi nevne: Foo Fighters, Beyoncé i duett med Tina Turner (!), og rockelegendene John Fogerty, Little Richard og Jerry Lee Lewis.