Denne uka kom beskjeden om at Israel velger å sende en duo bestående av jødiske Ahinoam Nini og palestinske Mira Awad som sitt bidrag til Melodi Grand Prix.Låta de to skulle fremføre skulle ha et sentralt fredsbudskap, samtidig som Israel invaderer og bomber Gaza.

Nå trues samarbeidet mellom de to artistene, melder The Times .

— Ren propaganda

«Den israelske regjeringen sender dere to til Moskva som en del av sitt propaganda-maskineri» heter det i et brev Awad har mottatt fra flere kjente israelske og palestinske intellektuelle.

Nå krever de at Awad trekker seg, for å ikke gi omverdenen det de mener er et falskt inntrykk av en harmonisk sameksistens.

Ingen av de to sangerne har villet kommentere brevene, men deres manager Ofer Pesenzon sier at duoen er forpliktet til å jobbe videre mot dialog mellom de to folkene i håp om at det en dag vil føre til fred.

Manageren fortsetter

— Denne sirkelen av hat vil ikke lede til noe positivt. Vi vil fortsette å holde fokus på å skrive sanger, fordi vi ikke har noen tid å miste, sier manageren.

Den internasjonale finalen går av stabelen i Moskva 16. mai.

Israels opprinnelige vinner og kandidat til den internasjonale finalen, Marina Maximillian Blumin måtte trekke seg ettersom forberedelsene til Melodi Grand Prix kolliderte med verneplikten.

Israel har obligatorisk verneplikt for kvinner.

Transseksuell vinner

Selv om Israel ikke befinner seg i Europa geografisk sett, har de deltatt i Eurovision Song Contest, eller Melodi Grand Prix på norsk, siden 1973. I 1998 ble Dana fra Israel den første transseksuelle vinneren av showet.

i 1980 deltok også Marokko i musikkonkurransen, noe som førte til nestsisteplass. Kong Hassan erklærte indignert etterpå at Marokko aldri mer skulle delta i konkurransen.