Meester spiller hovedrollen som Blair Waldorf i den amerikanske tv-serien Gossip Girl, og har fått jevnt over gode kritikker for innsatsen. Her til lands sendes serien på TV Norge. Nå melder det britiske musikkmagasinet NME at Meester gir seg selv et nytt karrierebein å stå på. I høst kommer nemlig debutplaten «The Strange» ut.

Elektronika

Skuespillerinnen har signert en kontrakt med plateselskapet Universal Republic, og i en pressemelding har selskapet beskrevet musikken som «elektro-pop». I studio har hun arbeidet med produsenter som Polow Da Don (Usher, Fergie), Harvey Mason, Jr (Justin Timberlake, Pink) og Spencer Nezey.

Sang

Singlen «Birthday» har allerede lekket på nettet, og overfor Teen Vogue beskriver stjernen musikken slik:

— Det har nerve, som elektropop mer enn tyggegummi. Og du kan danse til det.

«Gossip Girl» har vært en svært omdiskutert serie i USA. Da showet startet opp igjen etter en pause i april i fjor ble serien ledsaget med dristige reklameplakater og bilder. I tillegg var bokstavene «OMFG» trykket over bildene. Kampanjen fikk kritikere og foreldregruppe til å rase. Blant utsagnene fra kritikerne var «Alle foreldres mareritt», «veldig dårlig for deg» og «A nasty piece of work». Tv-kanalen The CW , som står bak serien, svarte med å bruke kritikernes utsagn i kampanjen.