— En vanvittig stor sjanse. Etablerte artister gråter for å få spille på den sendingen, men nå er det altså de uetablerte som får sjansen til å vise seg frem, sier juryleder Mona B. Riise som har vært med på å sile hele 162 bidrag ned til fem artister. Søndag er siste sjanse til å stemme frem vinneren, som blir ansvarlig for årets tv-aksjonlåt.

Det betyr blant annet en gyllen mulighet til å profilere seg i beste sendetid ut til de tusen hjem.

— Det er veldig spennende at ett av disse bandene skal spille foran hele det norske folk 18. oktober, sier Mona B . Riise i en pressemelding.

Finalistene består av Babe Rowlins med låta Beyond The Glass, Proviant Audio med Tuva Flor Lien med låta Would You Mind?, Magnus Sinnes med Linnea Dale med låta Woo-Moon, Human Heat med låta Fan Of You og Moi med låta Just A Daughter.

Her kan du lytte til og se en nærmere presentasjon av finalistene.

Avstemningen deltar du i her.

Og spenningen stiger når det nærmer seg slutten.

— Ja, jeg er jo spent. Det er helt tilfeldig at vi meldte oss på. Det er jo vanskelig å lage låter til konkurranser, det er lett at det blir litt kleint. Men vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra juryen, og det er selvfølgelig kjekt, sier Ole Gunnar Eikeland i Babe Rawlins.

— Heldigvis er det avstemning på nett og ikke med sms, så man slipper å rane sin egen lommebok, ler Eikeland som ikke legger skjul på at en seier hadde vært velkommen.

— Vi har ei plate som er bortimot klar for utgivelse, så timingen er veldig okay, sier Eikeland.

Moi alias Ingjerd Østrem Omland er en av de andre finalistene i denne TV-aksjonskonkurransen i regi av NRK P3 og Urørt.

Pengene som samles inn i årets TV-aksjon går til organisasjonen Care. Slagordet for årets aksjon er: «Hjelp til kvinner hjelper flere».

Moi er engasjert i årets TV-aksjon og var selv i India for noen år siden for å følge opp et prosjekt rettet mot kvinner i slummen utenfor Chennai. Der ble hun kjent med Anita – en jente på hennes egen alder, som ikke hadde mulighet til å gå på skole. Alle pengene hun greide å skaffe gikk til å betale for brødrenes utdannelse.

Moi lurte på hva hun tenkte om det. Svaret rogalandsartisten fikk kommer hun ikke til å glemme: – Hva kan jeg forvente? Jeg er bare en datter, sa Anita.

Historien om Anita inspirerte Moi til å skrive finalebidraget «Just a daughter».

– «Just a daughter» er min tolkning av Anitas tanker rundt seg selv. Jeg har hatt skissen til låten i skuffen over ett år sammen med et sterkt ønske om å klare å formidle den sårheten, fortvilelsen, men samtidig håpet jeg opplevde Anita hadde, sier hun.

I en e-post til Aftenbladet skriver Moi at hun er glad for å ha kommet til finalen:

— En etterlengtet bekreftelse på at det jeg driver med duger! Nå er det opp til folket å stemme, tror nok det bandet med flest venner og størst familie har et fortrinn... Nå jobbes det opp mot mase-grensen på facebook og myspace. Jeg er jo bare en, de andre er band med flere medlemmer, så jeg må stå på litt ekstra for å ha en sjanse. Å få spille på TV-aksjonen er jo noe selv de største artistene kjemper om, så klart at det betyr mye.