KRISTIANSAND: — Jeg krysser selvfølgelig fingrene for at Heros & Zeros vinner en eller kanskje to av Spellmannsprisene de er nominert til, men det er en sterk gruppe de har havnet i, sier Venke Knutson, til fvn.no.

Lillesand bandet Heroes & Zeros kan vinne to Spellemann-priser. Bandet er nominert til «Årets musikkvideo» og «Årets nykommer».

Selv er Venke nominert i kategorien «Årets hit», med låten «Holiday». Der skal hun konkurrere mot Madcon-låten «Beggin'», Kurt Nilsens «Push Push», Postgirobyggets «Tidløs» og Sichelles «Fuck Deg».

— For meg er det utrolig stort å bli nominert til spellemannsprisen. Det hadde jeg aldri trodd at skulle skje, men når det først har skjedd må det jo være lov til å håpe på at jeg kan vinne. Uansett har dette ført til en kjempefin start på det nye året, forteller hun.

«Beggin'»

Av konkurrentene er det spesielt Madcon med låten «Beggin'», som hun frykter mest.

— Madcon med «Beggin'» er nok favoritten. Selv er jeg en stor fan av låten. Jeg har allerede rukket å gå lei av sangen, for å så begynne å digge den igjen, sier hun og synger et par strofer av låten over telefon, og benytter anledningen til å foreta litt «Beggin'» selv.

— Jeg vil jo gjerne oppfordre folk fra Sørlandet til å stemme på meg, sier Knutson.

Bildene

Foto: Stian Andersen

I januarutgaven av mannebladet Mann har Venke Knutson latt seg avbilde mer lettkledd enn vanlig. Dette har skapt mye oppsikt og Venke selv forklarer hvorfor hun stilte opp på bildene.

— Jeg tok bildene fordi jeg hele tiden ønsker å utfordre meg selv. Dette var noe jeg aldri hadde gjort før, og jeg ønsket å prøve, forteller hun.

Hun angrer ikke på bildene, men er lei seg for at hun har såret fansen.

— Det er fryktelig leit at fansen ble skuffet. Derfor synes jeg at det var ok å si at det ikke var meningen. Jeg angrer ikke på bildene, men unnskylder meg til de som synes det var leit, forklarer hun.

Ikke noe for meg

Det er neppe trolig at hun stiller opp på noe lignende i fremtiden.

— Nå har jeg prøvd det, og jeg har funnet ut at det ikke var noe for meg, sier hun

Hun er overrasket over alt oppstyret bildene har ført med seg.

— Synes det er litt festlig at det ble så mye oppstyr rundt dette. Det hadde jeg aldri trodd, forteller Venke Knutson.

I tillegg til Venke og Heroes & Zeros er også Kristiansanderen Kjetil Grande, som bruker artistnavnet Grande, nominert til Spellemanns-prisen. Grande er nominert i blues-kategorien, med albumet «Uppers, Downers, Screamers and Howlers» som han ga ut 19. november i fjor.