Heavy metal/thrash metal-bandet Slayer vil ha lokale supportband i alle byene de skal spille i på Europa-turneen sin. Dermed gikk Pyro på Nrk P3 i samarbeid med Live Nation og MySpace, og dro i gang en konkurranse hvor band kunne melde seg på ved å sende inn sin MySpace-link.

Tirsdag kveld annonserte Pyro at Purified in Blood dro i land seieren og får spille med Slayer, Trivium, Mastodon og Amon Amarth i Oslo Spektrum den 24. november.

Pyro argumenterer for vinneren:

«Dette er den kuleste konkurransen vi hart hatt på Pyro noensinne. Vi fikk gleden og æren av å plukke supportband for The Unholy Alliance-konserten i Oslo Spektrum 24. november, og med 150 påmeldte band var det like vanskelig som det var moro.

Etter å ha hørt gjennom endeløse mengder med MySpace-linker, kom juryen fram til at Purified In Blood var det rette navnet. Hvorfor, spør du kanskje? Det skal vi fortelle deg.

Pyro har fulgt Purified In Blood siden de var en gjeng tatoverte barn som ga ut den sjokkerende gode EP-en Last Leaves On A Dying Tree, og vi har sett et band som først ble sinnssykt gode, så klarte de å oppløse seg etter et strålende album (Reaper Of Souls), før de ble gjenforent på Hovefestivalen, og etter det har siddisene levert noen av de beste konsertene vi noensinne har sett av norske metalband.»

Metalcore

Purified in Blood (PiB) er et metal-inspirert hardcoreband fra Hommersåk utenfor Sandnes. Bandet ble startet vinteren 2003 og oppløst i januar 2007. 25. april 2008 var de imidlertid tilbake for fullt.

Bandet ble nominert til Alarm-prisen for for beste live act i 2005. De har turnert i Scandinavia, vært på englandsturne og europaturne, og spilt på både Roskilde, Hultsfred, Quart, og Øya.

Dyrevenner

PiB-medlemmene lover på hjemmesidene sine at de er samlet igjen for å spille kraftigere, hardere og bedre enn noensinne. Tre av medlemmene har droppet straight edge-livssitlen siden sist, mens gitarist Tommy Svela og tidligere vokalist Lars Sindre Ånneland fortsatt er veganere og straight edge. De resterende medlemmene er vegetarianere.

Bandet har sterke meninger om dyrs rettigheter og om frigjøring av dyr i fangenskap.

Metallfest

I november stiller de altså i Spektrum og lager knallhard fest sammen med Slayer, Trivium, Mastodon og Amon Amarth.

Metalbandet Slayer er fra solrike California, men tekstene og musikken deres er ikke kjent for å være spesielt preget av solskinnshistorier.

Sangene og albumomslagene deres har ofte hisset på seg kritikere, fordi de ofte bærer preg av vold, seriemordere, krig og Satan.

Slayer (sammen med Metallica, Anthrax, Megadeth og flere) regnes for å være blant de ledende thrash metal-bandene, i tillegg til at de er blant skaperene av sjangeren ved å øke hastigheten på lydbildet til «New Wave of British Heavy Metal»-band som Iron Maiden og Venom.

Slayer var fan av hardbarka punk, og har lånt tempospeed derfra.