Det var i hovedsak nostalgien som rådet på siste kveld av den 11. Dark Season festivalen i Kristiansand.

CD'n på Caledonien og Kick arrangerte henholdsvis Beatles-kveld og ABBA-kveld med et knippe av Nordens fremste tribute-artister.

Bøtter med vann

På gulvet sto bøtter med vann og tok imot for regnet som hadde klart å trenge gjennom taket på Caledonien. Det virket ikke publikum å bry seg nevneverdig om.

– Vi har vokst opp med Beatles og måtte bare på Dark Season i kveld!, sprudler en storfornøyd Ellen Abrahamsen ved scenekanten under konserten med coverbandet The Fabulous Could Have Beens (TFCHB).

Abrahamsen og vennegjengen hadde tatt turen fra Søgne lørdag kveld, for å meske seg med Beatles-klassikere sammen med et hundretall andre Beatles-frelste sørlendinger.

På menyen sto nevnte The Fabulous Could Have Beens, som serverte de gamle heltenes låter med innslag av både litt jazz, eggende soulrytmer og en god dose humor og røverhistorier fra scenen.

TFCHB er et av landets mest anerkjente «partyband», og at de holdt liv i allsangen og fikk opp feststemningen blant publikum er det ingen tvil om.

Gjennomsnittsalderen var nok 50+ på CD'n, men innimellom kunne man også skimte yngre «Beatlere» i rekkene.

Drevne coverband

Etter TFCHB fortsatte The Bjorvands fra Kristiansand og The Betales fra Nedre Eiker i Buskerud Beatles-ballet for de fremmøtte. Sistnevnte har reist verden rundt med sitt Beatles-show, og er et fast innslag på den årlige «Beatle Week» i Liverpool i slutten av august. Bak bandene på CD'n var det rigget til et stort lerret hvor gamle musikkvideoer akkompagnerte musikken.

Blant svorne Beatles-fans i publikum kunne man blant annet se «Kaptein Sabeltann» Terje Formoe, kinosjef Petter Benestad og på vei ut møtte Fædrelandsvennen også Åsmund Åmli band, som senere spilte i Caledonien Hall.

Dancing-queens

Dans og allsang var det nok av også noen meter opp i gata, på Kick, hvor svenske S.O.S Tribute to ABBA serverte publikum en parade av hits fra 70-tallets store svenske pophelter. På skyhøye platåsko og tidsriktig 70-tallsbekledning sparte ikke de fire medlemmene i bandet på verken glitter eller glamour.

Bandet S.O.S har siden 2002 turnert med sitt ABBA-show og har gjort stor suksess både i Sverige og her i Norge. Lørdag samlet de nærmere 250 mennesker på Kick og bød på gamle klassikere som Voulez Vous, Waterloo, Chiqitita, Dancing Queen, The Winner Takes it all og Money, Money, Money. Etter halvannen time med dans og sang var det bare en liten ting som manglet.

Etter å ha gått av scenen til øredøvende applaus kom firspannet tilbake få minutter etterpå.

– Er det noe vi ikke har spilt i dag?, lød spørsmålet fra scenen.

– Jaaaa!!! MAMMA MIA!!!, var svaret fra publikum.

Og dermed ble nostalgiballet avsluttet med ovennevnte låt og en beleilig nok en versjon av So Long.