Cd-platen blir ikke å finne i butikken, men gis ut rett etter at konserten er ferdigspilt. Farojournalen melder at Kiss har plukket ut ti konserter fra den pågående europa-turneen som skal gis ut på plate. I tillegg til opptak fra Bergen står også Helsinki, Stockholm og København på lista.

Platen mikses mens Kiss står på scenen. Ti minutter etter deres siste sang kan publikum kjøpe den på konsertstedet. Det er også mulig å få den tilsendt i posten. Prisen ligger på 15 dollar, rundt 75 norske kroner.

20.000 publikummere

Denne tjenesten ble lansert av selskapet Concert Live i 2004. Sammen med Kiss ga de den gang ut 32 plater fra bandets USA-turné.

NRK Hordaland skriver at Bergen sannsynligvis er foretrukket fordi dette er bandets første utendørskonsert i Norge. I alt vil 20.000 publikummere være tilstede på konsertarenaen Koengen.

«Alive»

Fansen har virkelig noe å se fram til. Kiss har så langt på turneen spilt alle låtene fra konsertalbumet «Alive». Selvsagt byr de aldrene herrene også på en rekke andre hits fra sin lange karriere.

I alt har Kiss hatt 20 album på VG-lista siden 1979, men bare én førsteplass. Den kom med plata «Unmasked» i 1980. Den lå hele 22 uker på salgslisten.

Foto: EPA/Scanpix