KRISTIANSAND: — Dette har vært en helt fantastisk turné så langt. Konsertene har vært fenomenale og vi har opplevd at lokalene har vært utsolgt et par ganger, forteller gitarist i Kvelertak, Vidar Landa, før lørdagens konsert På Hjørnet i Kristiansand.

Sammen med Purified In Blood har Kvelertak lagt ut på norgesturné denne høsten. Med mål om å gi rockepublikummet dobbel dose av det heiteste innen norsk rock om dagen.

Ny livsstil, ny plate

Kvelertak tok for alvor av da de ga ut albumet "Kvelertak" på Indie Recordings i juni i år. Med tekster om Satan og nørrøn mytologi, ene og alene fremført på norsk, vakte de oppsikt landet rundt.

Purified in Blood kom også ut med en comeback-plate i vår, "Under Black Skies", etter at de har holdt seg borte fra "rampelyset" siden 2007. Plata ble skamrost i media, og bandet skylder selv på deres nye livsfilosofi når det kommer til suksessen.

— Vi har lagt de gamle harde levereglene om at vi ikke kan drikke alkohol, ikke kan spise kjøtt osv. bak oss. Vi måtte stoppe en stund, men vi fant tilbake til hverandre, heldigvis, sier gitarist i PiB, Sander Sagblad Hoen.

Dramatisk for vokalisten

Forrige lørdag ble Purified In Blood uventet rammet av en ulykke, da vokalist, Hallgeir Skretting Enoksen pådro seg en alvorlig skade under en fall fra scenen på Ås.

Bandet bestemte seg likevel for å fortsette turneen med Kvelertak da eks-vokalist, Glenn Reaper steppet inn som erstatter.

Og i Kristiansand stiller eks-vokalisten opp, sammen med resten av Purified In Blood og Kvelertak.

— Et perfekt publikum for oss er greie med hverandre, samtidig som at vi kan se i øynene deres at de er besatt av musikken . En håndfull av disse forrerst ved scenen, er helt perfekt. Vi har alltid opplevd et godt publikum i Kristiansand, og i kveld kan bare bli BEDRE enn forrige gang vi var her! enes de to bandene om før konserten på Hjørnet lørdag kveld.