Komiker og skuespiller Steve Martin ga nylig ut albumet «The Crow: New Songs For the Five-String Banjo», og ved hjelp av en opptreden på American Idol nådde albumet nummer 106 på Billboard 200. Martin opptrådte sammen med Idol-deltakerne Megan Joy og Michael Sarver i programmet, og de framførte hans komposisjon «Pretty Flowers». Reuters melder at Martin har hatt flere album med humor og banjo inne på listene tidligere men at den forrige platen kom så langt tilbake som i 1981. Banjo

Martin brukte blant annet banjoen da han var gjest i The Muppet Show, og har ifølge et intervju med Billboard Magazine spilt siden han var 17 år.

– Jeg begynte da jeg var 17. Jeg vet hva min spesialitet er: Å spille sanger som jeg skriver selv. Dersom jeg blir spurt om å gå utenfor de rammene kan jeg bli litt nervøs, uttalte han til magasinet i januar.

Den nye platen har vært ute gjennom en eksklusiv avtale med Amazon.com siden januar, men fikk ordinær distribusjon i mai.

Show

Martin er mest kjent for publikum som komiker og skuespiller, men han har tatt musikken såpass alvorlig at han har vunnet en Grammy. Den æren fikk han etter at han bidro på Earl Scruggs nyinnspilling av bluegrassklassikeren «Foggy Mountain Breakdown».

Her er Martin i sving med en av sine egne komposisjoner: