INTO MY ARMS: Man kunne nesten høre antydningen til låten Into My Arms av Nick Cave, da Toffen ønsket publikummet sitt velkommen til Hove. Foto: Amund Hestsveen

TROMØY: Like over klokken 12 i dag slapp de første festivaldeltakerne inn på festivalområdet.

Festivalgeneral Toffen og styreleder Morten Sandberg tok i mot, hilste og klemte de første festivaldeltakerene i strålende solskinn.

— Vi må vel klemme hverandre, vi og, sa Morten og Toffen, og ga hverandre en real bamseklem. Slitet er over, nå begynner festen.

Klappet og klart

  • Nå er det meste klart. Iallefall 98 prosent. Det har vært mye jobb og rigging, men nå er vi klare, kunne en fornøyd Toffen konstatere da de første deltakerne strømmet til.

Ifølge presseansvarlig Gry Zakariassen er det ventet nærmere 19.000 mennesker inn på festivalområdet i dag.

På festivalprogrammet i dag står blant annet artister som The Brian Jonestown Massacre, Pirate Love, Animal Collective og publikumsmagneten Jay-Z.

Fredag rundet Hovefestivalen 50.000 solgtebilletter og har dermed kun noen hundre ukepass igjen.

God Steming: Toffen og Morten Sandberg i festivalmarsj på området mandag. Foto: Amund Hestsveen

Toffen har bodd på festivalområdet en uke i forkant og satser på å få med seg fire band om dagen. I dag gleder han seg til å få med seg Jay-Z.

— Det er synd at Jay-Z og Lupe Fiasco ikke står på samme scene. Vi har prøvd, men fikk det ikke til, forteller Toffen.

Stiller med fullt band

Lupe Fiasco stiller med fullt band når han inntar scenen på torsdag.

- Alle festivaler trenger noen skandaler, hvilke har dere planlagt?

— Nei, ingen. Vi skal ikke ha noe fokus på det der. Vi vil fokusere på opplevelser, sier styreleder Morten Sandberg til fvn.no.

Han mener den største forskjellen mellom årets festivalområde og fjorårets er årets design.

— Vi har redesignet hele festivalområdet. Vi ønsker å gi festivalpublikum en bred kulturell opplevelse. Musikk er bare en del av festivalen, her får man litteratur, poesi, teater, kunst – alt i en setting nær åpent hav og flott natur.

— Mange av fjorårets festivaldeltagere bodde nær sjøen uten å vite hvor kort vei det var til havet, i år har vi lagt hovedporten nærmere sjøen.

På området er det blant annet satt opp lounge-områder og etter flere dager med regn er værmeldingen for uken alt annet enn ueffen.

Les også: Sola skinner på Hove

— Vi er kjempefornøyd med været. Millimeterne som er meldt på torsdag skal vi klare, smiler Toffen.

OGSÅ EN TIL DEG GAMLE ØRN: Humøret var på topp da Toffen og Sanberg erklærte Hovefestivalen for åpnet. Det vanket både klemmer til deltakerne og hverandre. Foto: Amund Hestsveen