— I «Fritt vilt I» var det veldig fint for karakterene til et visst punkt. Nå er det mørkt hele veien. Jannicke får ikke noen pauser, avslører Ingrid Bolsø Berdal under innspillingen av «Fritt vilt II» på et nedlagt sykehjem på Ås.

Kjøkkenet på Åslund sykehjem er gjort om til en likkjeller og på et pasientrom i andre etasje sitter Bolsø Berdal over med-skuespiller Marthe Snorresdotter Rovik og øver på å stikke en sprøytespiss i halsen på henne.

— Ligg i ro. Du må ligg stille, sier Bolsø Berdal på klingende trøndersk.

Mer heftig denne gang

Forrige gang Ingrid Bolsø Berdal spilte i en skrekkfilm endte det med Amanda-pris for beste kvinnelige hovedrolle. Men 25-åringen forventer ikke en ny pris denne gangen også.

— Jeg syns det var ganske spesielt å få en Amanda for en skrekkfilm og jeg tror ikke det vil gjenta seg, sier Bolsø Berdal og legger til:

— Jeg tenker lite på priser når jeg jobber.

Bolsø Berdal mener «Fritt vilt II» skiller seg fra den første filmen ettersom det er blir mer heftig denne gangen.

— Sist var det ganske rolig i forhold.

- Jukser ikke

«Fritt vilt» ble en enorm suksess. Både anmelderne og publikum trykket den til sitt skremte hjerte og filmen ble sett av 260.000 på norske kinoer i 2006. Men Ingrid Bolsø Berdal er ikke bekymret for at oppfølgeren skal bli en skuffelse.

— Man vet aldri hvordan resultatet vil bli, men jeg ville aldri blitt med på toeren hvis jeg ikke var overbevist om at regi og produksjon ønsket å lage et godt produkt. Vi flyter ikke på eneren og vi jukser ikke. Det kjennes bra, forteller hovedrolleinnehaveren.

- Blir ikke redd

I første «Fritt vilt» døde alle på rollelista, utenom Ingrid Bolsø Berdal. Og oppfølgeren begynner nøyaktig der hvor film nummer en stoppet. Hvorvidt Jannicke overlever denne gangen også, får vi ikke vite før premieren 10. oktober.

«Fritt vilt» har nok skremt mang et publikum, men Bolsø Berdal blir ikke redd selv mens opptakene pågår.

— Nei, med så mye folk rundt deg blir du ikke redd. Det er heller en oppgave å få fram redselen til Jannicke, konstaterer hun.

Debuterer

I både «Fritt vilt I» og «Fritt vilt II» er det nesten kun debutantskuespillere med på rollelista. Et av de nye fjesene i oppfølgeren tilhører Marthe Snorresdotter Rovik som spiller turnuslegen Camilla.

— Jeg liker ikke å se skrekkfilmer fordi jeg blir så redd, men i forbindelse med «Fritt vilt II» har jeg måtte se en god del skumle filmer, sier Snorresdotter Rovik som ikke er nervøs for å være debutant i oppfølgeren til en knallsuksess.

— Man må bare gjøre sitt beste uansett og legge presset til side. Hvis man tenker sånn, sensurerer man seg selv. Jeg kan heller fundere på innsatsen min i sommer, smiler Snorresdotter Rovik fra Kristiansund.

Nytt stjerneskudd?

Blant nykommerne som fikk sjansen i «Fritt vilt» har flere av disse gjort stor suksess i andre prosjekter senere. Rolf Kristian Larsen spilte Morten Tobias i eneren og fikk etterpå hovedrollen i «Mannen som elsket Yngve».

Nyutdannete Marthe Snorresdotter Rovik legger ikke skjul på at hun også ønsker flere rolletilbud.

— Man har alltid et håp om å få flere jobber. Nå får jeg håpe at folk liker det jeg gjør, smiler 25-åringen avslutningsvis.