Rottenetter er en spenningsfilm om ambisjoner og grådighet fra finansmiljøet i Stavanger. I dag lanserer Paradox og Nordisk Film nettspill om filmen, og du kan du selv prøve deg. Det lokkes med 250.000 kroner i gevinst.

– Som første norske film har produksjonsselskapet Paradox og Nordisk Film utviklet et spill som inviterer publikum inn i filmens univers. Spillet er et såkalt ARG-spill (Alternate Reality Game – eller alternativ virkelighetsspill) som innebærer at deltakerne må løse oppgaver på nettet og ute i den virkelige verden, melder Kulturmeglerne på vegne av produksjonsselskapet og Nordisk Film.

Publikum inviteres inn

– Vi hadde lyst til å ta med publikum inn i handlingen til «Rottenetter», sier produsent Stein Kvae.

Kvae mener filmen behandler temaer og dilemmaer som engasjerer og er evig aktuelle.

– Det gjør den godt egnet til et spill som dette. På samme måte som filmens hovedkarakter samler informasjon for å avsløre et bedrag må også publikum løse oppgaver og koder for å komme videre i spillet. Kodene fins ute i den virkelige verden – på nettsider, mobilen, kinoplakater, Facebook, media osv., og deltakerne av spillet må forholde seg til hverandre. Underveis utfordres man: Hvor sterkt er ønsket om å oppnå makt og rikdom? Hva er rett og hva er galt?, forklarer han.

Gi eller ta?

Spillet har en tvist: Innen du begynner å spille, må du bestemme om du vil beholde gevinsten selv, eller donere den til en samfunnsnyttig organisasjon.

– Dilemmaene i spillet er knyttet opp mot handlingen i filmen, hvor hovedpersonen Jonny, spilt av Christian Rubeck, drives til å gå svært langt for å nå toppen i Stavangers oljeinfiserte finansmiljø. Han går inn i en verden, der alt og alle kan kjøpes for penger – og vil bli den beste, smarteste og rikeste. Hvor langt er publikum villig til å gå for å vinne spillets premie på en kvart million kroner? Kombinert med muligheten til å få se eksklusive klipp fra filmen og møte filmens karakterer skal drive spillerne videre, forklarer Kulturmeglerne videre.

Spillet produseres for Paradox og Nordisk Film av Hyper Interaktiv. Hyper Interaktiv har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser for sine prosjekter, blant annet ærespris fra juryen i World Summit Award og Merit i The One Show Interactive.

Om filmen

«Rottenetter» er et hardkokt drama fra finansmiljøet i Stavanger. En intens og suggererende spenningsfilm om ambisjoner, grådighet, lojalitet og blodsbånd. Filmen er regissert av Arild Østin Ommundsen, som også regisserte «Mongoland» og «Monstertorsdag», og produseres av Paradox «Fatso» og «deUSYNLIGE».

På rollelisten står blant andre Christian Rubeck, Fridtjov Såheim, Kristoffer Joner og Silje Salomonsen.

Dybdahl-musikk

Musikken til filmen er komponert av Thomas Dybdahl.

Filmen avslutter Filmfestivalen i Haugesund 27. august, og har premiere på norske kinoer fredag 4. september.