KRISTIANSAND: For andre gang arrangerer Torstein Sødal hangarkonsert i samarbeid med Luftforsvarets skolesenter på Kjevik. I fjor var det ifølge artisten mer som et stunt, og med god flaks og flere «baller» som gikk stang inn, endte det med suksess og 1.500 publikummere i hangaren.

Robert Wells under OL i Beijing:

Større enn i fjor

Årets konsert som har fått tittelen «Hangar 2010» finner sted lørdag 2. oktober i den store hangaren. Konserten blir hovedarrangementet under Kjevik-dagene 1. til 3. oktober. Den store hangaren har til nå hovedsakelig blitt brukt som lager, og da Fædrelandsvennen stakk innom i går, var ryddingen i full gang. Siden Sødal nå har fått rundt 2.840 kvadratmeter å boltre seg på, håper han at det kommer over 2.000 mennesker på årets konsert.

For å oppnå dette har han blant annet fått med seg Robert Wells, som er en av Sveriges mest suksessfulle artister.

Wells solokonsertarrangement «Rhapsody In Rock» har passert 1.7 millioner solgte billetter i Skandinavia, han har solgt til gull sju ganger og til platina to ganger, og har turnert i land som Kina, Tyskland, USA, Russland og Australia. Han komponerte OL-sangen i Beijing i 2008, har hatt utsolgte konserter i Royal Albert Hall i England og har vært Celine Dions faste pianist.

— Bare A-ha kan toppe den CV-en her i Norge, og jeg er så stolt over at han ønsker å komme. Det topper festen noe så til de grader. Ole Edvard er også en utrolig dyktig musiker, og han gleder seg som en unge til konserten. Alle som medvirker er utrolig positive og synes at dette er veldig gøy, sier Sødal.

God hjelp

I tillegg til kjente gjesteartister, har Sødal i år knyttet til seg flere profesjonelle samarbeidspartnere på produsent— og regisiden også. Som for eksempel Arne Olav Aaheim fra Monster Entertainment. Aaheim har blant annet produsert flere store tv-gallaer, og er artistansvarlig i TV2. — For det første er det utrolig mye gøyere med lagspill. Jeg er litt som Ole Martin Årst. Jeg scorer målene på scenen, men for å score trenger jeg å få gode pasninger. Jeg opplever også en fantastisk samarbeidsvilje og engasjement fra Luftforsvarets side, sier han.

Artistens nyoppstartede rockekor for pensjonister, Staying Alive, som nå består av 18 sangglade medlemmer i alderen 65 til 86 år, kommer også til å gjøre sin scenedebut under konserten. I tillegg sier Sødal at det blir flere overraskelser i løpet av kvelden.

— «Hangar 2010» kommer til å bli en spektakulær vitamininnsprøytning med rundt 100 mennesker på scenen i løpet av konserten. Og hvem vet - kanskje det kommer kommandosoldater rappellerende ned fra taket, avslutter Sødal.

Opplev mer: Venke Knutson på MySpace