VIDEO: Se hele intervjuet med Buli om lånet: — Hver krone blir tilbakebetalt KRISTIANSAND: - Jeg gjør dette for å støtte en god venn som har satset hus og eiendeler for å få til noe i Kristiansand. Jeg tar av meg hatten for det Arild har gjort. Slike personer som ham burde sittet i Cultiva, sier Wæthe.

T-skjorte og gullpass tilbake

Torsdag var Arild Buli på besøk hos Bernhard Whæte på Strai. Fredag overførte Wæthe 4,9 millioner til Quart. Tilbake har han fått det som kan bli ei dyr t-skjorte og noen dyre gullpass.

Kristiansanderen solgte selskapet Metallmaskin for to år siden. Nå er det gjennom familieselskapet BOCO Holding at Wæthe låner bort 4,9 millioner.

— Det er et godt bidrag nå på tampen likviditetsmessig. For det er mange som maser om kroner, og alle vil jo helst ha de i går, sier Arild Buli til fvntv.

— Jeg tjener ikke mye på dette. Det blir ikke god butikk, men det blir butikk, sier Wæthe.

- Hva om festivalen går konkurs?

— Det har jeg ingen tro på, men Arild ordner opp da også. Jeg har drevet forretninger med han tidligere og aldri blitt lurt. Hvis det er noen som kan få til Quart så er det Arild Buli.

Liker best country

Wæthe håper at varmen fortsetter og fører til stort salg av øl og is, og at hans støtte kan få flere til å støtte opp om Quart. Han sier seg enig i Tom Drangsholt i Sørlandskjøtt sin kritikk av næringslivet i Kristiansand.

— Hoteller, restauranter og utesteder sitter og venter på å tjene penger og på at mannen skal bli blakk. Ikke engang CB er med, - det synes jeg er dumt, sier Wæthe.

Långiveren er interessert i musikk, men helst country. Artistene som kommer til Quart har han ikke noe forhold til, annet enn å ha hørt en del av navnene.

Har aldri sett noe lignende

  • Vi trenger dette i byen. Dette blir mitt første år på Quart, men så har det vel aldri vært arrangert noe lignende. Har du vært der nede og sett? spør Wæthe.

Først etter at pengene var overført tok Wæthe turen ned til Odderøya.

— Nå blir det hele uka på Quart, og så får vi håpe han der oppe er glad i Buli, sier Wæthe, og peker opp i himmelen.

Bernhard Wæthe foran CD-samlingen i stua. Det går for det meste i countrymusikk. Foto: Kjartan Bjelland