«This is Spinal Tap» har flere ganger havnet høyt oppe på listene over tidenes morsomste musikkfilmer, og en av de mest kjente og morsomste scenene er når det fiktive heavybandet skal dekorere scenen med en modell av Stonehenge.

Monumentet som dekorerer scenen mens bandet spiller sin pomøse hyllest til steinsamlingen er, uten av medlemmene er klar over det på forhånd, en miniatyrversjon. Stonehenge-modellen var så liten at den sto i fare for å bli knust av den dansende dvergen bandet hadde med seg. Som vokalist David St. Hubbins sa i filmen: «That tended to understate the hugeness of the object».

Kosmisk

De tre komikerne Harry Shearer, Christopher Guest og Michael McKean bekler rollene som Derek Smalls, David St. Hubbins og Nigel Tufnel i filmen, og etter filmen har det blitt en rekke gjenforeninger.

Bandet spilte nylig på selveste Glastonbury-festivalen i England, og det var i etterkant av denne konserten det oppsto et «kosmisk sammentreff». Det var det kanadiske indiebandet Metric som avslørte nyheten om at Spinal Tap endelig besøkte det ekte Stonehenge. I en blogg på bandets nettside forteller Metric at sjåføren deres plutselig oppdaget monumentet da de var på vei i bil fra festivalen.

Stonehenge

Emily Haines i bandet skriver på nettsiden at de sporenstreks kjørte av hovedveien og inn mot monumentet. Sammen med resten av bandet, Joules Scott-Key, James Shaw og Josh Winstead, oppdaget de imidlertid at inngangen var stengt for dagen.

— Vi kikket på steinene fra utsiden av gjerdet da Joules uttalte ordene vi aldri vil glemme: «Um, guys, that's...Spinal Tap!», forteller hun.

Medlemmene av Spinal Tap var på vei tilbake til bilene sine, og da medlemmene av Metric nådde fram var det bare Harry Shearer som var igjen. Ifølge Haines fortalte Shearer at det var bandets første besøk ved det ekte Stonehenge. Han fortalte at de tifeldigvis oppdaget det på vei tilbake til London og at de bestemte seg for at dette ville være den rette tiden til å se fullskala-versjonen.

Les hele bloggen og se bildene av Metric og Harry Shearer her.

Album

Spinal Tap ga nylig ut samleplaten «Back from the dead» der 19 gamle og nye sanger er representert. En timeslang dvd fulgte også med.

Her er den klassiske Stonehenge-scenen for eventuelle nye seere:

Spinal tap - Stonehenge

by samithemenace