A-ha gjør det skarpt med lanseringen av sin nye plate «Foot og the Mountain» i Storbirtannia.

Ifølge Musik Week er albumet på bemerkelsesverdige andreplass på den offisielle albumlista. Lista offentliggjøres hver søndag, men de foreløpige tallene slippes tidligere i uka. Og disse tallene ser riktig gode ut for det norske bandet.

Beste på lenge

– A-ha ligger an til et massivt liste-comback kommende helg, og går mot sin beste plassering på mer enn to tiår, skriver magasinet.

Sist bandet var inne på Top 10-lista, var i mai i 1988 med «Stay On These Roads». Det var deres tredje albumandreplass, etter «Hunting High And Low» og «Scoundrel Days».

– Stort

– Dette er så stort at vi måtte omrokkere på hele promoteringsplanen vår. De ville ha eksklusivitet gjennom at dette blir den første tv-opptredenen a-ha gjør i Storbritannia i sommer, noe som er standard med alle gjestene de har. Og da var det best for oss å legge albumslippet opp mot dette, sa A-has manager Harald Wiik til Dagbladet for litt siden.

Mest av Michael

Men, det er den avdøde popkongen Michael Jackson som regjerer lista. I Storbritannia som i Norge, og resten av verden går platene hans som varmt hvetebrød. Han ligger på førsteplass med «The Essentials».

Her hjemme har han 1., 4., 6. og 18. plass på Norges offisielle albumliste.

Tredjeplassen på lista går til Florence & the Machines «Lungs», med bare 300 færre solgte eksemplarer enn A-ha.