Krim

Forfatter: Peter Robinson

Oversetter: Per Kristian Gudmundsen

Forlag: Press

Vi er England, et England av i dag. På en slik dag som vi alle forbinder med sommer, finner noen barn en mann hengt i en skog. Denne hendelsen, plusset annet dødsfall, ses på av politiet som kjærlighetsdrap og selvmord. Saken henlegges.

Etterforsker Alan Banks, Peter Robinsons gjennomgangsfigur, merker at intuisjonen tikker og uroer han. Han tror det ligger noe mer bak dette. Og tross advarsler, bruker han sin egen ferie på å snuse i dette. Og han skal oppdage at han kommer i søkelyset til MI5, de hemmelige tjenestene. Og han befinner seg i en skyggeverden, en verden som kanskje kan ramme både han og hans nærmeste.

Alle mørkets farger har en kløktig intrige, spenningen er av den innebygde sorten som skaper uro i deg, miljø er godt skildret og alle personene er levende tegnet. Robinson fører en elegant penn. Og: Det dufter England av hans prosa…

Peter Robisons bøker (to av dem er tidligere utgitt på norsk) har oppnådd en stor, internasjonal anerkjennelse, både i Sverige og i Danmark er de allerede blitt prisbelønnede. I forrige måned startet innspillingen av en tv-serie, basert på Peter Robinsons serie om etterforsker Alan Banks.

I all overflødighet: Vi gleder oss!