**Grande

Sted: Herr Nilsen lørdag kl. 22. Publikum: 190 og fullt.

Spilletid: 40 minutter.**

5 Kjetil Grande er en seriøs utfordrer til å overta den norske bluesrocktronen etter Vidar Busk, om det er noe poeng i det. Men det forteller i alle fall en del om hvor Grande og hans bandtrio står akkurat nå.

Les alle sakene fra Bylarm her

Det er skuffende få rundt omkring i landet som har fått med seg det vidunderlige albumet «Uppers, downers, screamers & howlers». De fleste som får se og høre Grande fremføre låtene derfra på en scene, smelter derimot som sjokolade under sommersola. Vi snakker om en usedvanlig stilig konsertpakke der stilen og utførelsen er like bra som innholdet. Alt er gjennomarbeidet til fingerspissene. De hvite klærne, bevegelsene og mimikken. Er du ikke så veldig glad i rock med blues i seg, kan du stappe ørene fulle av plugger og bare se på dem. Du vil uansett forlate konsertlokalet etter konsertslutt med en stor opplevelse i bagasjen.

På det vesle utestedet Herr Nilsen var det fullt både til høyre og venstre og i midten. Kjetil Grande og hans band gjorde så godt de kunne for å få med seg alle. Grande kan triksene som skal til, og dro et par standardlåter og noen ekstra gitarsoloer til glede for publikum. For fingerspissfølelsen gjelder ikke bare egen opptreden på scenen, men også hvordan man skal erobre publikum.

Det ble likevel aldri den helt store stemningen på Herr Nilsen. Det er ikke lett å få med seg alle i et lokale som har en vinkel på nitti grader begge veier. Men trio Grande og Kjetil selv har nok av gode låter og et fett nok liveuttrykk til å slå til hvor som helst med sin rocka bluesmagi.

RUNE SLYNGSTAD