Spanskfødte Banderas (45) trenger for en gangs skyld ikke bekymre seg for sin noe haltende amerikanske uttale når han skal spille Cortés.«Conquistador» er en uavhengig finansiert film som forteller den sanne historien om ekspedisjonen som seilte vest ut fra Cuba i 1519 med forhåpninger om å vinne nytt land for det spanske imperiet.

Cortés og hans soldater fant Mexico — og der nedkjempet de det aztekiske kongedømmet til Montezuma i blodige kamper, der de få overlevende aztekerne ble gjort til slaver. Ikke rare helterollen for Banderas, altså - som tidligere har spilt edle Zorro. Men han har spilt blodtørstig vampyr og mexicansk leiemorder i andre filmer, så det går nok bra.

Innspillingen starter ifølge Reuters i september, og opptakssteder er Spania, Mexico og Sør-Amerika. Regissør er den brasilianske tidligere reklame- og musikkvideoprodusenten Andrucha Waddington, som vant flere filmpriser for «Eu Tu Eles» fra 2000 - blant annet i Cannes, og manusforfatter er Nicholas Kazan som skrev «Reversal of Fortune».

Banderas er snart premiereklar i selskapsdansdramaet «Take the Lead» der han antakelig danser fletta av Finn Schiøll, og holder nå på med klippingen av den andre filmen han regisserer. (©NTB)