Etter ti uker med blodslit på «Farmen» har seerne observert deltakerne falle som fluer.

Før ut gikk Per, etterfulgt av Anders, Lars-Erik, Dan Inge, Jarl Bernhard, Marianne, Kari, Eivind, Solveig og til slutt var det Cecilie som måtte forlate gården før finaleuka startet.

Så sikret Astrid, Mikkel og Agnethe seg plass i semifinalen, noe som betydde at Hanne, Laila og Ole Magnus reiste hjem rett før målstreken.

Lørdager minst avholdt

Årets oppgaver for deltakerne har involvert pløying, bygging av loshytte, saueklipping og slakting og siden januar har publikum fulgt spent med.

Seertallene til «Farmen» har holdt seg høye gjennom hele serien, noe som kanskje var uventet ettersom dette er fjerde sesongen TV2 velger å sende reality-serien.

Det er mandagene som har vært den desidert mest populære «Farmen»-dagen. Her hadde 714.000 fulgt med i snitt fram til uke 10. Onsdagene fulgte så med 611.000 seere, mens ukesfinalen på lørdagene ble minst sett med et snitt på 579.000. Nå er det tre deltakere igjen som skal konkurrere i brobygging, oppsetting av sauegjerde og i kunnskap under lørdagens finale.

Hvem forlater «Farmen» med ny hytte og bil?

Veien fram

Astrid var den første som sikret seg semifinaleplass da hun klarte å holde melkespannene lengst oppe av de seks gjenværende deltakerne i finaleuka.

Trønderjenta var ved en anledning storbonde, men har aldri vært verken første— eller andrekjempe.

Så var det Mikkels tur til å juble da han vant gårdskonkurransen. Stillingen var i utganspunktet lik mellom han og Ole Magnus, men på grunn av sin gode behandling av dyr, ble det samen fra nord som fikk den andre ledige plassen.

Mikkel har både vært storbonde og andrekjempe. I hans tvekamp slo han ut Dan Inge i saging.

Den siste som kom seg til semifinalen var Agnethe. Hennes plass ble avgjort ved at deltakerne i finaleuka skulle stemme på sin favoritt.

Agnethe har aldri vært storbonde eller med i en tvekamp.

Se video av Mikkels intervju med Agnethe og Astrid